Ministar vanjskih poslova BiH

Crnadak sa veleposlanicima Nizozemske, Norveške i Bugarske o ekonomskoj suradnji

cRNADAK
02.11.2016.
u 12:32

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak razgovarao je u Sarajevu u odvojenim susretima sa veleposlanicima Nizozemske, Norveške i Bugarske Jurriaanom Kraakom, Guri Rusten i Augustinom Cvetkovom o odnosima BiH s ovim državama i načinima produbljivanja posebno ekonomske suradnje.

Ministar Crnadak je čestitao veleposlaniku Nizozemske Jurriaanu Kraaku na nedavno preuzetoj funkciji doajena diplomatskog kora u Bosni i Hercegovini i naglasio da se radi o laskavoj, ali i veoma odgovornoj poziciji.

Kraak je izrazio zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom između Ministarstva vanjskih poslova BiH i diplomatskog kora u BiH, te naglasio da će upravo produbljivanje ove suradnje biti jedan od prioriteta u njegovom radu u svojstvu doajena, što je Crnadak podržao.

Na sastanku sa veleposlanicom Kraljevine Norveške Guri Rusten razgovaralo se o intenziviranju bilateralnih odnosa, a ministar je zahvalio je na nesebičnoj pomoći koju Norveška, kao jedna od najvećih zemalja donatora, već godinama pruža BiH.

Ta pomoć ogleda se kroz realizaciju projekata u vezi konsolidacije bosanskohercegovačkih institucija i jačanje vladavine prava, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Tijekom sastanka sa veleposlanicom Republike Bugarske Augustinom Cvetkovom izraženo je obostrano zadovoljstvo bilateralnim odnosima dvije zemlje, koji su na veoma visokom nivou i bez otvorenih pitanja.

Veleposlanica Cvetkova izrazila je spremnost da se dobri odnosi iskoriste i kroz konkretne ekonomske projekte, kako bi u bliskoj budućnosti trgovinska razmjena između dvije države premašila dosadašnje skromne rezultate, najavivši da će Bugarska nastaviti pružati podršku BiH na putu europskih integracija.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?