sastanak

Crnadak s veleposlanicom Slovenije u BiH razgovarao o suradnji na svim poljima

18.10.2017.
u 14:55

 Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak primio je danas u nastupnu posjetu veleposlanicu Republike Slovenije u Bosni i Hercegovini Zoricu Bukinac, kojoj je poželio uspješnu diplomatsku misiju.

Iskazao je zadovoljstvo razinom bilateralnih odnosa i suradnje te opredijeljenost BiH za daljnjim unapređenjem odnosa sa Slovenijom na svim poljima.

Iskazao je uvjerenje da će uskoro biti trajno riješen smještaj Veleposlanstva BiH u Ljubljani, kao što je prošle godine riješen smještaj slovenskog Veleposlanstva u Sarajevu, što bi bilo garancija za dugoročno dobre odnose, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Crnadak je informirao veleposlanicu da su europske integracije vanjskopolitički prioritet BiH, te da se paralelno velika pažnja posvećuje razvoju dobih odnosa sa susjedima i u regiji. Podsjetio je da je u prošlog mjeseca u Bledu na sastanku ministara vanjskih poslova Procesa za suradnju u jugoistočnoj Europi (SEECP) potvrđena kandidatura Bosne i Hercegovine za predsjedanje tom regionalnom inicijativom od 1. srpnja 2018. godine i izrazio očekivanje da će odluka o tome uskoro biti donijeta.

Veleposlanica Bukinac je izrazila zadovoljstvo zbog dolaska u Bosnu i Hercegovinu. Istakla je da BiH i Slovenija nemaju otvorenih pitanja i da ekonomski parametri pokazuju da privredna suradnja ide uzlaznom putanjom.

Potvrdila je kontinuitet potpore Slovenije europskim integracijama BiH. Informirala je o tijeku isplata starih deviznih štediša Ljubljanske banke, te najavila događaje vezane za privrednu i kulturnu suradnju u idućem razdoblju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?