u Zagrebu

Crnadak razgovarao s Kovačom

sastanak
08.03.2016.
u 16:45

Ministar vanjskih i europskih poslova Miro Kovač sastao se u utorak, 8. ožujka 2016. godine s kolegom, ministrom vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igorom Crnatkom, koji u sklopu izaslanstva predsjedatelja i članova Predsjedništva BiH Dragana Čovića, Bakira Izetbegovića i Mladena Ivanića boravi u dvodnevnom uzvratnom službenom posjetu Republici Hrvatskoj. Susret dvojice ministara, Kovača i Crnatka, održao se u Uredu predsjednice RH.

- Nakon mog nastupnog posjeta BiH, danas sam imao zadovoljstvo ponovno se sastati s ministrom vanjskih poslova BiH Igorom Crnatkom u Uredu predsjednice RH. To je potvrda našeg dogovora kako ćemo kao prvi susjedi jačati bilateralnu suradnju. Susretima dokazujemo da postoji kontinuitet hrvatske vanjske politike prema BiH kao stabilne države u kojoj sva tri ustavotvorna naroda žive ravnopravno.

Hrvatska kao potpisnica Daytonskog sporazuma ima posebnu odgovornost prema BiH te želi aktivno poduprijeti njezino članstvo u Europskoj uniji. BiH će u Hrvatskoj imati snažnog partnera u provedbi svih onih reformi koje su potrebne kako bi jednog dana bio postignut cilj ulaska u EU. U BiH žive Hrvati s prijateljima Bošnjacima i Srbima kao ustavotvoran, ravnopravan narod, a nedavno podnošenje kandidature u Bruxellesu važan je korak u jačanju države kao takve.

Na sastanku je bilo riječi i o skorom potpisivanju Sporazuma o europskom partnerstvu koji bi pružio okvir za davanje potpore BiH u prvim koracima nakon podnošenja kandidature. Razgovarali smo, također, i o inicijativi da uskoro održimo zajedničku sjednicu dviju vlada.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?