Ministar vanjskih poslova BiH

Crnadak primio u odvojenim posjetama veleposlanike Egipta, Japana i Palestine

dfdsdfg
08.03.2017.
u 12:08

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak primio je 7. ožujka u odvojenim posjetama veleposlanika AR Egipta Yasser Sayed Mahmoud El Atawija, veleposlanika Japana Kazuya Ogawa i veleposlanika Palestine Rezeq N.M. Namoora. 

Sastanci su održani u funkciji priprema za predstojeće bilateralne posjete koje će uslijediti tijekom godine, a glavne teme su bile proširenje bilateralne suradnje i sigurnosna pitanja.

Prilikom razgovora ministra Crnadka sa sva tri veleposlanika naglašeno je da su politički odnosi između BiH i država koje predstavljaju dobri i prijateljski, bez otvorenih pitanja, ali da je potrebno više učiniti na razvoju, unapređenju i jačanju ekonomskih odnosa.

Sugovornici su se složili da je organizacija susreta privrednika u vidu održavanja poslovnih foruma najefikasniji način za povezivanje poslovnih ljudi u cilju ostvarivanja njihove suradnje, kao i za predstavljanje i promoviranje interesantnih projekata potencijalnim investitorima.

Ministar Crnadak je informirao sugovornike da BiH u svom vanjskopolitičkom djelovanju ostaje opredijeljena i privržena ideji da kroz uključenje u međunаrodne političke i ekonomske tijekove nа rаvnoprаvnoj osnovi sа drugim zemljаmа izgradi svoje bilateralne i multilateralne odnose kako bi pružila građanima BiH i regionu mir, stаbilnost, ekonomski nаpredak i bolje obrаzovаnje - priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MVP BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?