dolaze u posjet BiH

Čović s Bačićem, Butkovićem i Milasom o potpori povratku Hrvata

26.01.2024.
u 07:49

Izaslanstvo će također obići radove na trasi dionice Zavala - granica s Hrvatskom, projekt koji ima strateški značaj za ovaj dio Hercegovine

U okviru kontinuirane podrške projektima od značaja za ostanak i opstanak Hrvata u BiH danas u posjet BiH dolaze Branko Bačić, potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine, Oleg Butković, potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture, te Zvonko Milas, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH, a koji će se sastati s dr. Draganom Čovićem, predsjednikom HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora BiH. Na dnevnom redu je nekoliko tema koje se odnose na ekonomsko osnaživanje Hrvata u BiH, ali i infrastrukturne projekte koji su iznimno bitni za pojedine lokalne zajednice.

Sastanak će se održati u Domu HDZ-a BiH u Mostaru u 9.30, a nakon toga izaslanstva će se uputiti prema Stocu, gdje će se upriličiti svečana podjela ugovora u okviru programa pomoći Vlade Republike Hrvatske za povratak Hrvata u BiH. Podsjećamo, program za cilj ima poticanje održivog povratka stanovništva na područje BiH putem financijske pomoći udrugama i ostalim pravnim osobama u BiH koje svojim djelovanjem mogu pripomoći povratku i svojim aktivnostima doprinose stvaranju boljih i kvalitetnijih uvjeta življenja na tom prostoru te stvaranju preduvjeta ostanka. Nakon toga izaslanstvo će se uputiti prema Ravnom, gdje će obići i radove na trasi dionice Zavala - granica s Hrvatskom. Kao što je Večernji list već pisao, sredstva za ovaj projekt osigurala je Vlada Republike Hrvatske, a nova cesta imat će strateški značaj za cjelokupni prostor jugoistoka Hercegovine, koji će dobiti nove perspektive gospodarskog razvoja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?