Obljetnica

Čović na svečanom obilježavanju 24. obljetnice HVO-a u Čapljini

covic capljina
08.04.2016.
u 16:19

Hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović nazočio svečanom obilježavanju 24. obljetnice Hrvatskog vijeća obrane i 11. obljetnice 1. pješačke (gardijske) pukovnije u Čapljini. 

Hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović, zajedno s ministricom obrane BiH Marinom Pendeš, pozdravio je postrojeni ešalon na središnjoj svečanosti obilježavanja 24. obljetnice Hrvatskog vijeća obrane i 11. obljetnice 1. pješačke (gardijske) pukovnije u vojarni „Božan Šimović“, u Čapljini.

Hrvatsko vijeće obrane utemeljeno je 8. travnja 1992., što se slavi kao Dan utemeljenja HVO-a. HVO je nakon Daytonskog mirovnog sporazuma definiran kao hrvatska komponenta Vojske Federacije Bosne i Hercegovine, a nakon reforme obrane 2005. godine transformiran je u 1. pješačku (gardijsku) pukovniju, jednu od tri pukovnije u okviru Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, priopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije