Naslovnica Vijesti

Izjava za medije hrvatskog člana Predsjedništva BiH Dragana Čovića vezano za reviziju presude

17. veljače 2017. u 20:00 2 komentara 3286 prikaza
Dragan Čović

Žalosti me što je tako jedna važna odluka donesena bez konsenzusa, posebno jer to nije u skladu s onim kako smo se opredijelili da ćemo djelovati. To nije dobro za institucionalnu ravnotežu i odnose na čijoj izgradnji smo naporno radili u proteklom razdoblju - izjavio je hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović u povodu najavljenog zahtjeva za reviziju presude u procesu BiH protiv Srbije pred Međunarodnim sudom pravde.

Budućnost ove zemlje, ističe Čović, ovisi o kvaliteti unutarnjih odnosa koje ćemo izgraditi, a oni se ne mogu unaprijediti na ovakav način.

- Jednostrano djelovanje i odlučivanje ne vodi stabilnosti i prijeko potrebnom pomirenju. Ne bih želio povrijediti nikoga, ali moramo biti svjesni okruženja u kojem živimo te da je, na žalost, ovakva odluka unijela nepotreban nemir i vidno narušila odnose unutar BiH. Mislim da svi skupa trebamo biti okrenuti prema našem EU putu i budućnosti i učiniti sve da do kraja godine steknemo kandidacijski status. Ne smijemo dozvoliti da ovo pitanje zasjeni sve pozitivne rezultate koje smo ostvarili u proteklom vremenu.To znači da u idućem razdoblju moramo naći mudrosti i zrelosti nositi se s ovom situacijom - poručio je Čović.

  • Varesak:

    Od Dodikova pajdaša se drugo nije moglo ni očekivati,jerenikada on Dodiku nije postavio pitanje o Hrvatima koji su živjeli i koji još iako u malom broju žive u Rs-u.

  • cope:

    A sta je sa Hrvatskim zrtvama agresije i genocida ili je Covic ptedstavnik zlocinaca iz reda srpskog naroda u BiH , Hrvatskoj i Srbiji.