Čović i Radončić

Okrenuti se rješavanju političkih tema na kojima hrvatski narod i HDZ inzistiraju

dfsf
Foto: FENA
09.03.2017.
u 16:41

Čović je kazao kako nema razloga da se izbori 2018. godine ne održe, ali i da nema razloga da se ne promijene ključne stvari u izbornom zakonodavstvu, sukladno odlukama Ustavnoga suda BiH.

U Mostaru je u četvrtak održan sastanak izaslanstva HDZ-a BiH i Saveza za bolju budućnost BiH na čelu s predsjednicima Draganom Čovićem i Fahrudinom Radončićem na kojem se razgovaralo o aktualnoj političkoj situaciji u BiH i suradnji dvije stranke.

Zajedničko opredjeljenje HDZ-a BiH i SBB-a je stabilna BiH, okretanje realnim životnim pitanjima uz europski put, stabiliziranje odnosa, socijalnih prilika te pokretanje ekonomskih tijekova u BiH, kazali su Čović i Radončić na zajedničkoj konferenciji za novinare nakon sastanka.

Čović je kazao kako su odnosi dviju stranaka na zavidnoj razini, dodavši da se treba motivirat i treći partner u Federaciji BiH kako bi se promijenio koncept rada i konačno napravio iskorak.

Radončić se složio s Čovićevom ocjenom te dodao da se treba okrenuti rješavanju socijalno-ekonomskih pitanja građana, kao i rješavanju onih političkih tema koje su poznate i na kojima hrvatski narod i HDZ inzistiraju.

- Današnji razgovor je limitiran jučerašnjim neuspjelim razgovorom HDZ-a i SDA, jer da su napravljeni veći pomaci, danas bi i mi lakše razgovarali. Ali politika je takva i mi se moramo potruditi da stvari pomaknemo naprijed, da ne izgubimo narednih godinu i pol, jer netko očito želi zaustaviti europski put BiH - kazao je Radončić.

Upitan da prokomentira prijedloge HDZ-a BiH koji se tiču izbora članova Predsjedništva BiH i izaslanika u Dom naroda, Radončić je kazao kako će sačekati da prvo SDA i HDZ BiH približe svoje stavove.

- Naš koalicijski partner (SDA) treba s više entuzijazma ući u proces koji se zove koalicijski ugovor, jer je SBB je ušao u koaliciju s SDA prvenstveno jer smo imali čvrsto obećanje da će se SDA posvetiti infrastrukturi i zapošljavanju, a to se ne događa - komentirao je Radončić, dodavši kako je najveća odgovornost na SDA jer ta stranka ima svoje ljude na mjestima svih premijera u Federaciji BiH.

Komentirajući izjavu potpredsjednika SDA Šefika Džaferovića da će se izbori 2018. održati bez obzira hoće li doći do izmjena izbornoga zakona ili ne, Čović je kazao kako nema razloga da se izbori 2018. godine ne održe, ali i da nema razloga da se ne promijene ključne stvari u izbornom zakonodavstvu, sukladno odlukama Ustavnoga suda BiH.

Radončić je dodao kako se ne treba zamarati idejom da izbora 2018. godine neće biti, istaknuvši kako bi u okviru izmjena izbornog zakonodavstva svakako trebalo uvesti mehanizam izvanrednih izbora kako bi se izbjegle blokade.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?