Dan branitelja Livna

Čondrić: Branitelji zaslužuju pravedniji status u društvu

23.09.2021.
u 17:16

Danom branitelja Livna, koji se obilježava 23. rujna, počela je proslava 1129. obljetnice prvog pisanog spominjanja Livna i livanjskog kraja u povijesnim dokumentima.

Tom prigodom upriličen je svečani prijam kod gradonačelnika Darka Čondrića koji je predstavnike braniteljskih udruga primio zajedno s pomoćnikom Službe za branitelje i mjesne zajednice Pavom Duvnjakom.

Čondrić je istaknuo važnost današnjeg dana za cijeli livanjski kraj te je naglasio zahvalnost svim braniteljima Livna kao i svima koji su ratnih godina branili taj grad.

- Ja kao gradonačelnik i kompletna Gradska uprava bit ćemo na raspolaganju braniteljskoj populaciji i u budućnosti te ćemo nastojati pospješiti našu suradnju. Branitelji zaslužuju pravedniji status u društvu - kazao je gradonačelnik.

Uime Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata obratio se i Željko Krišto koji je govorio o trenutačnim aktivnostima udruga te planovima za budućnost.

Nakon prijema položeni su vijenci i upaljene svijeće na Spomeniku poginulima za slobodu hrvatskog naroda, a za sve poginule branitelje služena je misa u crkvi Svih svetih. Središnja svečanost proslave Dana grada održat će se u utorak, 28. rujna.

U sklopu obilježavanja Dana branitelja grada Livna upriličeno je i polaganje vijenaca kod spomen ploče ispred škole u Dobrom te obilazak spomen sobe poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima Domovinskog rata.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?