U ZADRU

Zdravku Čoliću doletio grudnjak na pozornicu usred koncerta, morao prekinuti pjesmu

12.03.2023.
u 14:21

- Poštujem žene, poštujem majke, bake, supruge, kćeri... Kako u svojim pjesmama tako i u životu. Mislim da ih svi moramo poštovati. Nisam sigurno jedini pjevač koji u superlativima pjeva o ženama - istaknuo je Zdravko Čolić uoči koncerta u Zadru.

Legendarni glazbenik Zdravko Čolić (71) sinoć je u Zadru pred više od 10 tisuća ljudi u dvorani Krešimira Ćosića na Višnjiku održao još jedan koncert za pamćenje. Koncert je posvetio ženama, njegovoj vječnoj inspiraciji, a tijekom njega nizali su se Čolini najveći hitovi  kao što su Ti si mi u krvi, Produži dalje, Gori vatra, Ljubav je samo riječ, Noć mi te duguje, Svadbarskim sokakom... U potpuno rasprodanoj najvećoj zadarskoj sportskoj dvorani, čovjek na čovjeku, žena na ženi, duže od tri sata trajalo je njegovo glazbeno putovanje na kojem je izveo čak 46 pjesama iz svoje bogate karijere. Bio je to njegov najduži koncert koji pamti jer mu publika, skandiranjem i ovacijama, doslovno nije dopustila da siđe s bine. Dobivao je legendarni Čola ruže i mnogo drugo cvijeće iz prvih redova, a kad mu je u jednom trenutku doletio grudnjak u glavu od jedne vatrene gospođe morao je nakratko prestati s pjesmom - zbog smijeha. 

Ništa to ne treba čuditi budući da odavno poznat kao veliki ljubimac žena, Čola je baš povodom Dana žena najavio i otpjevao ovaj koncert. Majke, kćeri, bake; vidjelo se u publici po čak tri obiteljske generacije kako uživaju u bezvremenskim hitovima svog idola, a posebno je dirljiva bila atmosfera tijekom izvedbi bezvremenskih balada poput 'Jedna zima s Kristinom" kad su mnoge Čoline obožavateljice i zaplakale. Ovim rasprodanim koncertom, muški sex simbol nekadašnje Jugoslavije vratio se u Zadar nakon dugih devet godina, a ako je suditi po doživljenoj atmosferi, trebao se vratiti puno, puno ranije. 

"Poštujem žene, poštujem majke, bake, supruge, kćeri... Kako u svojim pjesmama tako i u životu. Mislim da ih svi moramo poštovati. Nisam sigurno jedini pjevač koji u superlativima pjeva o ženama, pa ne mogu reći zašto se mene baš često veže za Dan žena. Pitajte publiku ili medije koji me poistovjećuju s ljubavlju prema ženama, a ja ću se uvijek truditi opravdati to povjerenje", poručio je Čola uoči koncerta. Tajna njegova uspjeha nalazi se upravu u publici koja ga vjerno prati već gotovo 50 godina. Oni su njegova neiscrpna cisterna životnog goriva koja ga puni energijom, drži vitalnim i mladim.

- Ne osjećate teret ni godina ni kostiju ni mišića kad su ispred vas tisuće ljudi, stopljeni s vama, u istoj vibraciji. Ne vjerujem da postoji ijedan posao ili poziv u životu koji toliko djeluje kao eliksir mladosti kao što je pjevanje pred publikom, istaknuo je popularni pjevač, idol žena svih generacija. Kad je završila čarobna zadarska noć čuvenom pjesmom 'Ti si mi u krvi', vidno pod dojmom, legendarni pjevač kratko je izjavio: "Čast, povjerenje i ljubav koju sam večeras doživio od zadarske publike, ta njihova vesela, ozarena lica, kao i nepresušna energija nikad neće izblijediti iz albuma mojih najdražih životnih uspomena".

A svi koji su bili sinoć na koncertu mogu se složiti kako će ovaj, dugo iščekivani spektakl Zdravka Čolića, istinske glazbene zvijezde koja traje i sija punim sjajem i nakon pet desetljeća vrhunske karijere, zadarska publika još dugo pamtiti. Podsjetimo, Čolić je krajem prosinca održao dva koncerta u krcatoj Areni Zagreb. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?