Sarajevo

Članovi Predsjedništva BiH primili komandanta NATO štaba

predsjedništvo
12.01.2016.
u 16:20

Članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine primili su komandanta NATO štaba u Sarajevu, brigadnog generala Giselle M. Wilz s kojom su razgovarali o nastavku suradnje između NATO-a i BiH i pitanjima u vezi s reformom obrane u BiH.

Istaknuta je potreba nastavka reformskog procesa u svim oblastima u BiH, što uključuje i ispunjavanje uslova za aktiviranje Akcionog plana za članstvo (MAP) u NATO.

Članovi Predsjedništva BiH potvrdili su opredijeljenost BiH da ispuni uslove za aktiviranje MAP-a, i izrazili spremnost da se nastavi s reformom u strukturi obrane i Oružanih snaga BiH na tom putu.

Također, izrazili su zahvalnost pripadnicima NATO-a za kontinuiranu podršku i napore koje ulažu u BiH, kao i za suradnju s Oružanim snagama BiH.

Na susretu je rečeno kako je suradnja Oružanih snaga BiH s NATO-om intenzivna i pokazuje značajan napredak, a koji je potvrđen uspješnim i kontinuiranim sudjelovanjem u NATO operacijama.

Wilz je izrazila predanost NATO-a u podršci BiH da postigne težnje na putu euroatlantskih integracija, bližu suradnju s NATO-om, priopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?