KRSTIČEVIĆ:

Cilj im je destabilizacija Hrvatske i politička destabilizacija Hrvata u BiH

Damir Krstičević
08.11.2016.
u 22:00

Gostujući u Dnevniku HRT-a ministar obrane Hrvatske Damir Krstičević govoreći o uhićenjima u Orašju rekao je kako im je cilj politička destabilizacija u Hrvatskoj kao i politička destabilizacija Hrvata u BiH, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

- Cilj je unijeti nemir među bivše pripadnike HVO-a. Hrvatska Vlada mora učiniti sve da zaštiti hrvatske nacionalne interese i Hrvate u BiH. Jamčim im da ćemo to učiniti, naglasio je hrvatski ministar obrane.

Na pitanje strahuje li da bi mogao biti uhićen dođe li u BiH, Krstičević je rekao da strahuje kao i svaki normalan čovjek kao i svaki drugi branitelj.

- Ponosan sam na svoj ratni put. Sretan sam jer sam sudjelovao u akcijama Južni potez i Maestral kojima smo donijeli mir BiH i na to sam ponosan, kazao je.

Govorei o konceptu domovinske sigurnosti Hrvatske , ministar Krstičević je rekao da je to moderan sustav kao odgovor na nove ugroze, sustav koji će biti proaktivan i pipremiti Hrvatsku da bude brže, bolja i spremnija od onih koji joj predstavljaju prijetnju. U sklopu koncepta je i tema arhiva. Krstičević je naglasio kako “smo u procesu dijeljenja dokumentacije ušli nepromišljeno”.

- U tim dokumentima ne stoji ništa sporno, no oni postaju opasni kad ih se vadi iz konteksta. Kad ih koriste oni koji svoje poraze u ratu žele pretvoriti u pobjede u miru, kazao je ministar obrane RH.

Upitan za proračun, naveo je podatak da je njegovo ministarstvo proračunom u  2016. godini ostalo bez 4 milijarde kuna. Izgubili smo 26 posto proračuna.

- Kad se pogleda sigurnosna situacija, postajemo svjesni da nam treba veće izdvajanje za obranu i za to ću se zalagati. To je ulaganje u našu sigurnost i prosperitet, istaknuo je Krstičević.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?