livno

Čelan: Pomoći ćemo svakome tko pokaže zanimanje za pokretanje i vođenje posla

29.09.2020.
u 19:23

U povodu Dana Grada Livnjake je jučer tradicionalnom budnicom budila Gradska limena glazba HKUD-a “Dinara”, a nakon misnog slavlja položeni su vijenci i zapaljene svijeće na spomeniku poginulima za slobodu hrvatskog naroda, piše Večernji list BiH. 

Gradilo se stoljećima

Uz čestitku za Dan Grada, livanjski gradonačelnik Luka Čelan istaknuo je kako će 2020. biti upamćena i po novim okolnostima zbog pandemije. Svečane sjednice Gradskoga vijeća zbog koronavirusa nije bilo. - Livno se gradilo stoljećima. Danas mu slavimo 1128. rođendan. Proteklih smo godina nastojali mijenjati grad, ali sa željom da njegov identitet i tradicija ostanu isti. Zahvalni smo generacijama naših sugrađana koji su kroz stoljeća stvarali ovaj grad ljepote, kulture, tolerancije i ljudske topline - kazao je Čelan te dodao kako su i danas, poštujući tradiciju, napori usmjereni na unaprjeđenje kvalitete života građana te realizaciju vizije prosperitetne budućnosti. - Govorim o osnovnim zadaćama jedinice lokalne samouprave. Prve i u očima mnogih najodgovornije. Prihvaćamo svaku odgovornost, ali koja nam uistinu i pripada. Suradnja s drugima nije nikad bila upitna. Svaka logistička podrška bila je i bit će pružena svakom koji iskaže zanimanje za pokretanje i vođenje posla u našem gradu. U tom smislu smo i donosili, kroz odluke, i niz olakšica. Nedostajalo je veće potpore s viših razina vlasti - istaknuo je Čelan. - Mnoge smo projekte završili samo vlastitim sredstvima. Jedan od njih je zgrada Glazbene škole po najvišim standardima - kazao je Čelan te dodao kako je taj projekt Grad stajao oko 2 mil. KM.

Sekundarna mreža

Tu je i višegodišnji projekt osiguranja pitke vode za cijelo područje Grada Livna, a do početka gradnje prstenastog vodovoda pitku vodu imalo je tek 30% stanovništva. Danas je ona dostupna u gotovo svim kućanstvima - napomenuo je Čelan i podsjetio na izgrađene vodovode u Biloj, Srđevićima, Lipi... Izgrađen je i potisni cjevovod Vojarna-Dobro, rekonstruirana crpna postaja u Guberu. Završeni su radovi na posljednjoj fazi magistralnog vodovoda te stvoreni uvjeti za izgradnju sekundarne vodovodne mreže za Čelebić, Kovačić, Strupnić, Lusnić i Ljubunčić. Potpisan je i ugovor za izradu glavnog projekta za gradnju sekundarne vodovodne mreže Miši – Golinjevo. - Posebno ističem najnoviji projekt, zamjenu rasvjetnih tijela učinkovitom LED rasvjetom. Potpisali smo sporazum s UNDP-jem, a vrijednost prve faze je 400.000 KM (Grad 200.000 KM) - kazao je Čelan. Među aktivnostima u Gradskoj upravi jesu i osnivanje Turističke zajednice Grada Livna, novi katastar nekretnina, sve ulice i trgovi dobivaju naziv i broj, uvedena je neradna nedjelja… Donesen je i niz mjera za ublažavanje koronakrize. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?