Predsjednik Federacije BiH

Čavara u Jajcu: Dogovor na dobrobit svih stanovnika općine

sdfsdfs
06.03.2017.
u 16:13

 Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara posjetio je u ponedjeljak općinu Jajce, gdje je s općinskim načelnikom Edinom Hozanom razgovarao o trenutnom stanju i ukupnom funkcioniranju općine, te o mogućem dogovoru oko implementiranja izbornih rezultata u Jajcu.

Načelnik Hozan izrazio je želju da se imenovanje predsjedatelja i zamjenika predsjedatelja Općinskog vijeća Jajce što prije dogodi, priopćeno je iz Ureda predsjednika FBiH.

"S partnerima iz Hrvatske koalicije za bolje sutra Jajcu vodimo intenzivne razgovore, s namjerom da dođe do sporazuma. Najveći dio pregovora uspješno je riješen. Trenutno u razgovorima tražimo kompromise oko upravljanja javnim poduzećima", istaknuo je Hozan.

Na pitanje novinara može li se početi graditi vjerski objekt u Jajcu bez potrebnih dozvola mjerodavnih općinskih institucija, načelnik Hozan odgovorio je kako to prvo treba pitati investitore.

"Ne trebamo uvijek isticati negativne stvari u prvi plan, ako to možemo nazvati negativnom stvari. Smatram da treba isticati i neke druge pozitivne stvari koje se događaju na ovom području, jer Jajce ima mnogo toga o čemu se može govoriti afirmativno", kazao je Hozan.

Istaknuo je nelogičnim da gradnja bilo čega započne bez dokumentacije, dodavši kako danas u pojedinim županijama BiH postoje zakoni koji legaliziraju na tisuće bespravno izgrađenih objekata, te kako ni slučaj u Jajcu nije velika iznimka.

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara kazao je kako je od općinskog načelnika dobio informacije na koji načine općina funkcionira.

Komentirajući aktualnu političku situaciju u Jajcu, za koju se od lokalnih izbora 2016. godine nije uspjelo pronaći rješenje, Čavara je kazao kako na tom području postoji problem nepovjerenja između onih koji su dobili glasove na izborima.

"Došao sam ih potaknuti na tolerantniji pristup u dogovaranju ukupnog funkcioniranja općine i Općinskog vijeća. Od načelnika Hozana dobio sam riječ da postoji spremnost na dogovor koji će biti na dobrobit svih stanovnika u općini Jajce", naglasio je Čavara.

Na pitanje o nelegalnoj izgradnji vjerskog objekta u naselju Volujak u Jajcu, Čavara je kazao kako on uvijek inzistira da se poštuju Ustav i zakoni te kako vjeruje da ih i sve strukture vlasti trebaju poštivati.

"Bez obzira o kojem se vjerskom objektu radi, ne treba dopustiti nelegalnu izgradnju. Više detalja o ovom slučaju sigurno trebaju znati općinske i županijske strukture. Smatram da svima nama odgovara poštivanje zakonske i ustavne regulative jer samo tako možemo stvarati red", istaknuo je Čavara.

Nakon razgovora s načelnikom Hozanom, Čavara je održao sastanak s predstavnicima Hrvatske koalicije za bolje sutra Jajcu o načinima kako osigurati poštivanje Ustava i zakona, te osigurati funkcioniranje općine Jajce.

Razgovaralo se i o uspostavi vlasti na temelju rezultata lokalnih izbora 2016. te kako osigurati povratak povjerenja među partnere koji kreiraju lokalnu vlast u općini Jajce, priopćeno je iz Ureda predsjednika Federacije BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?