posjet Tuzli

Čavara: Tuzla pokazuje dobre rezultate u upravljanju lokalnom samoupravom

29.05.2017.
u 18:07

Predsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Marinko Čavara izrazio je zadovoljstvo nakon sastanka s gradonačelnikom Tuzle Jasminom Imamovićem i predsjedateljem Gradskog Vijeća Aleksandrom Vujadinovićem, ističući da Grad Tuzla "iznova pokazuje dobre rezultate u upravljanju lokalnom samoupravom".

Sastanak je upriličen u okviru današnje posjete predsjednika FBiH Tuzlanskoj županiji i Gradu Tuzla.

- Razgovarali smo o svim temama, odnosu FBiH i gradu Tuzla, dotaknuli smo se svih tema koje su aktuelne u Tuzli, prvenstveno odnosa oko izbora mjesnih zajednica - kazao je Čavara.

Smatra da to nije poblem koji bi trebao obilježavati Tuzlu, tvrdeći da se tijekom razgovora došlo do određenih rješenja, kako otkloniti određene anomalije, te da je izražena spremnost za daljnje razgovore, u smislu da svi oni koji participiraju u lokalnoj samoupravi na neki način budu zadovoljni.

Mišljenja je da je suradnja gradonačelnika i načelnika u FBiH s predsjednikom FBiH i federalnom izvršnom vlasti poželjna.

Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović iskazao je zadovoljstvo posjetom predsjednika FBiH. Naglasio je da je ponosan na multikulturalnost Tuzle, ukazavši na podatke o zaposlenosti pripadnika svih naroda i nacionalnih manjina u skladu s popisom.

Kada su u pitanju savjeti MZ, kako kaže Imamović, suglasni su da statut nije dovoljno precizan i jasan i dopušta različita tumačenja, tvrdeći da se u ovom slučaju radi o nadležnosti Gradskog vijeća.

Nakon sastanka, Čavara je sa članovima izaslanstva položio vijence na Kapiji, mjestu stradanja tuzlanske mladosti. Potom je posjetio obnovljenu kapelu Gospe Lipničke i Hrvatski kulturni centar sv. Franjo.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?