predsjednik Federacije BiH

Čavara nazočio obilježavanju 22. obljetnice oslobođenja Jajca

13.09.2017.
u 17:46

Danas je obilježena 22. obljetnica oslobođenja kraljevskog grada Jajca, kada su združene snage Hrvatske vojske i Hrvatskog vijeća obrane u vojno-redarstvenoj akciji "Maestral" oslobodile Jajce nakon trogodišnje okupacije.

Svečanosti u povodu obljetnice oslobođenja nazočio je i predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara, koji je u prigodnom govoru kazao kako se na današnji dan u njemu miješaju osjećaji, među kojima su najjači osjećaj tuge zbog svih stradanja i osjećaj ponosa zbog pobjede združenih snaga HVO-a, priopćeno je iz Ureda predsjednika Federacije BiH.

"Poklanjam se svakoj žrtvi, svakom poginulom i umrlom branitelju koji je svojim životom oslobodio područja na kojima smo se borili. Zato ih se danas s ponosom i prisjećamo. Ne smije nitko nijekati ni mijenjati povijest, a zastava koja se vijori na tvrđavi kao simbol slobode u Jajcu ne bi trebala smetati nikom, ni učenicima na svjedodžbi, ona je simbol stabilnosti općinske vlasti, a opet smeta kao da je neprijateljska. Zato, u zajedničkoj borbi za pravdu i istinu, za dobro svakog čovjeka u BiH, budućnost trebamo graditi na istini i pravdi jer samo tako gradimo mir", poručio je predsjednik Federacije BiH.

Ključne riječi
HVO

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?