Sjednica OV-a

Čapljina ide k statusu grada, veletržnica će biti u Zvirovićima

SONY DSC
04.03.2017.
u 07:00

Već na početku jučerašnje sjednice OV-a Čapljina vijećnik Pero Previšić izašao je za govornicu te se obratio vijećnicima i čapljinskom načelniku Smiljanu Vidiću i upitao ga vodi li se protiv njega u Županijskom tužiteljstvu HNŽ-a postupak po više kaznenih djela, među kojima su zloupotreba položaja i pranje novca. Vijećnik Previšić je još pitao vode li se postupci o kaznenim djelima i protiv Pere Kneževića, dopredsjedatelja OV-a Čapljina. I prije izglasavanja samoga dnevnog reda vijećnici Čapljinske neovisne stranke iznijeli su prijedloge i pitanja među kojima i ona zašto su ukinuta primanja braniteljskim i stradalničkim udrugama te da se to vrati i regulira. U nastavku sjednice prihvaćeno je financijsko izvješće o izvršenju proračuna općine Čapljina za proteklu, 2016. godinu. Općinsko vijeće Čapljina prihvatilo je odluku o pokretanju postupka proglašenja općine Čapljina gradom. U obrazloženju odluke, uz ostalo, stoji kako ova promjena statusa općine u status grada kao jedinicu lokalne samouprave znači jačanje njezina društvenog, političkog, ali i gospodarskog utjecaja.

- Čapljina je urbanistička ljepotica na četiri rijeke, a može se pohvaliti i s devet nacionalnih spomenika, od kojih je mnoge uvrstilo na listu nacionalnih spomenika Povjerenstvo za očuvanje nacionalnih spomenika. Uz sve to je i kulturno središte s bogatim povijesnim razdobljem, a prednjači po brojnim kulturnim događanjima u ovom dijelu BiH, stoji u obrazloženju odluke kojom je pokrenut postupak da Čapljina uskoro postane grad. Važna je i usvojena odluka o izmjeni odluke o plaćanju prijevoza učenika s područja općine Čapljina po kojoj ta općina u cijelosti plaća vrijednosti učeničke prijevozničke karte za učenike osnovne škole, 30 posto za učenike srednje škole, a koji do škole moraju putovati tri i više kilometara. Vijećnici su prihvatili i odluku kojom se od strateškog interesa za općinu Čapljina utvrđuje izgradnja objekta veletržnice u gospodarskoj zoni Zvirovići.

Na sjednici OV-a Čapljina prihvaćena je i odluka o usvajanju prednacrta regulacijskog plana vile “Cremmis” te još niz važnih odluka koje reguliraju dodjelu građevinskog zemljišta. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?