Josip Jerković u Čapljini

Čapljina će podržati projekt pomoći hrvatskim povratnicima u RS

Josip Jerković
06.09.2017.
u 09:00

U službenom posjetu općini Čapljina jučer je boravio dopredsjednik Republike Srpske iz reda hrvatskog naroda Josip Jerković sa suradnikom Mariom Zekom, piše Večernji list BiH.

Projekti, aktivnosti...

Načelnik općine Čapljina Smiljan Vidić upoznao ih je s aktivnostima na području općine, o mnogim projektima koji su realizirani, o onima koji su započeti, kao i o planiranim aktivnostima.

Dopredsjednik Jerković otvorio je i temu pomoći Hrvatima koji se vraćaju na područje Republike Srpske. Pomoć je, prije svega, potrebna za izgradnju njihovih stambenih objekata.

Načelnik Vidić pozdravio je inicijativu da općine s hrvatskom većinom, sukladno svojim mogućnostima, potpomognu taj projekt. I na području općine Čapljina velik je broj prognanih Hrvata iz središnje Bosne pa je bilo govora i o njihovu novom životu u ovom dijelu Hercegovine.

Pomoć povratku

Dopredsjednik Republike Srpske izrazio je svoje zadovoljstvo onim što su učinile lokalne vlasti u Čapljini, a razgovaralo se i o projektima vodoopskrbe i cestogradnje. - Zadovoljni smo potporom i razumijevanjem Općine Čapljina za naše potrebe i projekte povratka raseljenih Hrvata na svoja ognjišta u Republici Srpskoj. Svima nam je zadaća i velika želja pomoći svim tim ljudima vratiti se na svoje i da pri tome imaju život kakav zaslužuju, pri čemu se, naravno, misli na radna mjesta i sigurnost. Pred nama je dosta posla, ali se nadam kako ćemo ovako združenim snagama uspjeti realizirati sve te projekte - istaknuo je Jerković, a s njim se u cijelosti složio i čapljinski načelnik Smiljan Vidić koji je naglasio kako Općina Čapljina i Ured načelnika jako dobro znaju koje su sve potrebe raseljenih i izbjeglih Hrvata te da je po tom pitanju proteklih godina u Čapljini učinjeno dosta pozitivnih stvari.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?