načelnik općine Posušje

Branko Bago: Povećanje broja upisane djece u osnovnim školama

06.09.2019.
u 14:59

Branko Bago, načelnik općine Posušje prisustvovao je danas u Tolisi na potpisivanju ugovora o financijskoj potpori za provedbu kulturnih, obrazovnih, znanstvenih, zdravstvenih i ostalih programa i projekata od interesa za  hrvatski narod u BiH za 2019. godinu.

 - Kao i svake godine  imamo druženje Hercegovine u Posavini i redovni smo gosti, jednako kao što i Posavljaci dolaze kod nas u Hercegovini i družimo se. Ovaj put je i povod potpisivanje ugovora, Vlada RH kao  svake godine tako je i ovaj put pomogla određene projekte u BiH. U općini Posušje to je završetak izgradnje osnovne škole fra Petar Bakula i to s jednim značajnijim iznosom, točnije milijun i 100.000 kuna,  s kojim se nadam da ćemo moći zaokružiti cijelu priču oko izgradnje škole. Nadam se da bi iduće godine jedan dio učenika iz središnje osnovne škole koja broji preko 1400 učenika mogao prijeći  u novu školu, što bi stvorilo  bolje uvjete našim osnovcima.  Zanimljiv podatak koji volim istaknuti jest da je u 2017. godini broj upisanih učenika na području općine u  sve četiri škole bio 181, a godinu kasnije upisanih je bilo 220, relevantan podatak koji bilježi povećanje broja upisane djece u osnovne škole. Sada je na nama kao jedinici lokalne samouprave da tim učenicima stvorimo što bolje uvjete za nastavu, kazao je načelnik općine Posušje, Branko Bago.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?