COVID-19

Bolnice i dalje popunjene: Na koronavirus pozitivan svaki peti testirani u RS

koronavirus
Bodo Schackow/DPA/PIXSELL
29.01.2021.
u 08:57

Postotak pozitivnih u odnosu na ukupan broj testiranih na koronavirus u RS je opet preko 20 posto, dok je u bolnicama i dalje značajan broj onih koji se liječe od covida.

Tako je jučer potvrđeno 137 slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2, što je 22 posto od ukupnog broja testiranih za 24 sata, piše Hayat. 

S druge strane, u zdravstvenim ustanovama u RS do jučer je bilo 616 hospitaliziranih, od čega u Univerzitetskom kliničkom centru RS 220, a u općim bolnicama 396, dok su na respiratoru 42 osobe.

Od ukupnog broja ljudi na liječenju, u UKC RS srednje tešku kliničku sliku ima 97, a tešku 88 pacijeneta, dok je životno ugroženo njih 30. Na respiratoru su 24 osobe, na vensko-venskoj membranskoj ventilaciji dvoje, a na kisiku njih 96.

To znači da je na nekom vidu respiratorne podrške više od polovice pacijenata koji se od covida liječe u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Epidemiolozi upozoravaju da broj novozaraženih na dnevnoj ratzini i dalje ide u prilog činjenici da epidemiološka situacija u RS nije zadovoljavajuća.

Objašnjavaju da se, u odnosu na studeni i prosinac lani, situacija ipak stabilizirana, ali da brojke o novozaraženim, ljudima na liječenju i preminulim, ne ostavljaju prostora za opuštanje.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije