NEUGODNO

Bole vas grudi ili bradavice? Ovo mogu biti uzroci boli...

25.07.2017.
u 11:15

Žene će najčešće osjetiti dolazak mjesečnice kada njihove grudi postanu jako osjetljive i bolne na dodir.

Mnogi s vremena na vrijeme osjete povremenu bol u grudima i/ili bradavicama. Razni su uzroci te boli, a nekad je znak da je riječ o opasnosti za zdravlje ili ozbiljnom zdravstvenom problemu zbog kojeg je potrebno posjetiti liječnika.

Ovo mogu biti uzroci...

Mjesečnica

Žene će najčešće osjetiti dolazak mjesečnice kada njihove grudi postanu jako osjetljive i bolne na dodir. 

Trudnoća

Baš kako hormoni u predmenstrualnom razdoblju uzrokuju intenzivnu osjetljivost grudi i bradavica, to  može biti slučaj i za vrijeme trudnoće, također pod utjecajem hormona. Ako su vam grudi osjetljive, osjećate mučninu, vaša mjesečnica je izostala, vjerojatno je riječ o trudnoći.

Kvržice u grudima

Kvržice u grudima mogu izazvati bol, ali ne mora svaka kvržica značiti i zločudan tumor ili rak. Svakako je dobro odmah posjeteiti liječnika kako biste otklopnili sve sumnje. 

Nuspojave

Ako pijete neke lijekove, za nuspojavu mogu imati osjetljivost bradavica i bolne grudi. Hormonalni kontraceptivi svakako spadaju u ovu skupinu koji mogu izazvati osjetljivost grudi. 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije