Bitkom za Hercegov grad završena deveta Stolačka tarča

26.05.2024.
u 15:18

Drugi i završni dan manifestacije Stolačka tarča održan je uz bogat program koji je privukao veliki broj posjetitelja. Program je uključivao natjecanja u streličarstvu, plesne točke, razne radionice te srednjovjekovni bohurt, poznat kao full contact borba u oklopima, prenosi stolac city.

Posebnu pozornost najmlađih privukao je nastup sokolara Hanija Girgisa iz Srbije. Njegove ptice, među kojima su bili jastreb, sokol, bjeloglavi orao i sibirska sova, izvodile su razne akrobacije i prelete iznad publike, pružajući djeci jedinstveno iskustvo i priliku da vide ove impresivne ptice izbliza.

Kulminacija i središnji dio manifestacije bila je spektakularna bitka za Hercegov grad. U ovoj su bitci sudjelovali velik broj srednjovjekovnih ratnika iz desetak povijesnih jedinica, stvarajući prizor koji je oduševio sve prisutne.

Devet godina herceg Stjepan se suočava sa Giovannijem, koji sa svojom vojskom uporno pokušava osvojiti grad. Naravno da je i ove godine Kosača uspio obraniti svoj grad, a Giovanni je opet pobjegao, te najavio da sljedeće godine dolazi sa brojnijom i snažnijom vojskom.

Nakon bitke slijedilo je fotografiranje okupljene publike s vitezovima.

Manifestacija je završena spektakularnim vatrenim showom, koji je ispraćen gromoglasnim pljeskom oduševljene publike. Organizatori su zahvalili svima na dolasku i podršci, te obećali da će sljedeća Stolačka tarča biti još zabavnija i zanimljivija.

Stolačka tarča tako je još jednom potvrdila svoj status jednog od najvažnijih kulturnih događaja u regiji, donoseći duh srednjovjekovlja u moderno doba i okupljajući ljubitelje povijesti, kulture i zabave.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?