Grude

Bit lovstva je i u druženju te razgovoru

06.10.2016.
u 10:00

Lovci uskoro kreću na teren, a u Grudama su u povodu toga održali tradicionalnu 16. lovačku večer na kojoj je bilo više stotina lovaca s područja općine Grude, ali i iz ostalih krajeva Bosne i Hercegovine te susjedne Dalmacije i Imotske krajine.

Dobra kob

Lovce je na početku svog govora pozdravio i načelnik općine Grude Ljubo Grizelj koji im je zaželio dobru kob i da se nastave pridržavati prirodnih i moralnih pravila lova, što su tijekom prethodne godine i činili. Lovcima se obratio i predsjednik Hrvatske lovačke udruge “Malič” Branko Leko Liska koji je govorio o rezultatima udruge u ovoj godini, te je još jednom zahvalio lovcima koji su ga ovog ljeta ponovno izabrali za predsjednika udruge, uz želju da se nastave dobri rezultati i kvalitetan rad Hrvatske lovačke udruge “Malič” koja, uz Leku i svesrdno zalaganje najstarijeg tajnika u lovačkim društvima, a možda i šire, Emila Jurčića, bilježi dobre rezultate. Uime Lovačkoga saveza Herceg Bosne nazočne je na tradicionalnoj lovačkoj večeri održanoj u Grudama pozdravio, uz ostale, i Mario Herceg, kao i tajnik Kinološkog saveza Herceg Bosne Mirko Čolak.

Mario Herceg i Mirko Čolak zaželjeli su uspješnu lovnu sezonu kolegama lovcima okupljenima na lovačkoj večeri u Grudama.

A uspješna sezona, ističu brojni lovci, više nije samo u tome da uhvate što više divljači već i da iziđu iz zatvorenih prostora te da se druže i razgovaraju.

- Nažalost, način života je takav da se mnogi vide samo na godišnjem druženju Hrvatske lovačke udruge “Malič” i zato je ovaj događaj hvale vrijedan.

Zabava i tombola

Nedostaje druženja, a, evo, lovna sezona pomaže u tome da se barem prijatelji vide jednom tjedno i prohodaju Bekijskim poljem, komentirali su lovci. Na tradicionalnoj večeri lovci su uživali i u tomboli. Unatoč teškim vremenima, organizatori su uspjeli osigurati mnoštvo vrijednih nagrada, a okupljene je u salonu “Valentino” zabavljao i Mozaik bend.

Uručene su i diplome počasnim članovima, kao i novim lovcima koji su položili lovački ispit. •

Ključne riječi
lov

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?