radovi u uznapredovaloj fazi

Biskup Komarica obišao gradilište crkvice u Bos. Petrovcu

06.05.2019.
u 10:03

Želja je da kapela bude gotova do 29. lipnja, tj. do blagdana sv. Petra koji je bio zaštitinik i stare župne crkve u središtu grada koju su komunisti porušili 1949.

Na putu prema Zadru, banjolučki biskup obišao je 4. svibnja gradilište crkvice na katoličkom groblju u Bos. Petrovcu. U pratnji biskupa bio je svećenik don Jerko Klinc, a obojicu ih je dočekao domaći drvarsko-petrovački župnik don Davor Klečina.

Svi su se uvjerili da su radovi na izgradnji kapele u uznapredovaloj fazi. Izvođač radova građevinsko poduzeće „Marušić d.o.o“ Jajce trenutačno radi na podizanju zvonika a uskoro bi kapela trebala biti i pokrivena.

Želja je da kapela bude gotova do 29. lipnja, tj. do blagdana sv. Petra koji je bio zaštitinik i stare župne crkve u središtu grada koju su komunisti porušili 1949. Tako bi o 70-oj obljetnici rušenja katoličke crkve u Bos. Petrovcu ovdašnji malobrojni katolički vjernici ponovno dobili svoj bogoštovni objekt.

Izgradnju crkvice u Bos. Petrovcu pomaže Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica ali i brojni pojedinci dobročinitelji iz BiH, Hrvatske i Njemačke, priopćeno je iz Župe Drvar. 

Svi koji žele dati svoj prilog za izgradnju katoličke crkvice nakon 70 godina u Bos.Petrovcu mogu to učiniti preko sljedećih računa:

Župa sv. Josipa Drvar
Omladinska 9
BiH-80260 Drvar
UniCredit Bank, d.d. Mostar
(za izgradnju kapele u Petrovcu)
Br. rč. (KM): 3381502281448242
Br. rč. (kunski i devizni): BA393381504881418394
SWIFT: UNCRABA22

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije