ČIŠĆENJE OBUĆE

Bijele tenisice zahtjevne su za održavanje i lako se prljaju, ali uz jednostavan trik možete im vratiti stari sjaj

07.04.2020.
u 20:26

Koliko god bile lijepe i lake za kombinirati uz odjeću, bijele tenisice su i jako zahtjevne za održavanje.

Samo nekoliko izlazaka iz kuće i poprime sivu boju. Najlakše ih je, naravno, ubaciti u perilicu rublja i sat vremena ne misliti na njih, a izađu kao nove. Ipak, razmislite o tome i isprobajte ručno čišćenje jer neki brendovi preporučuju izbjegavanje perilice.

Good housekeeping otkriva kako vratiti stari sjaj tenisicama. Uzmite nježnu, mekanu četku kako biste uklonili blato ili neke veće komade prljavštine. Pomiješajte nekoliko kapi sredstva za suđe u šalicu tople vode. Umočite krpu ili mekanu četku u nježno pređite preko obje tenisice. Džon, gumeni dio tenisice, možete očistiti gumicama koje se mogu kupiti u trgovinama s obućom. Kada ste i taj dio očistili, ponovno uzmite namočenu krpu samo s vodom i prebrišite tenisice. Napunite ih papirnatim ručnicima kako bi upili vlagu i kako ne bi izgubile oblik. Ostavite ih da se osuše na sobnoj temperaturi.

 

Kako očistiti vezice?

Maknite ih s obuće i natopite u toploj vodi u koju ste prethodno dodali sapun. Isperite ih u vodi, iscjedite i ostavite da se posuše ispravljene.

 

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije