Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

BiH žurno treba novu vlast kako bi se otklonile prepreke za euroatlanski put

Prvi korak treba biti formiranje novog Vijeća ministara BiH, a stranke izborni pobjednici na principima dogovora nastaviti razgovore oko formiranja vlasti i na svim razinama, zaključeno je.
26. kolovoza 2019. u 13:44 1 komentara 176 prikaza
Pogledajte galeriju 1/4

Predsjedništvo HDZ-a BiH na današnjoj održanoj sjednici raspravljalo je o nizu aktualno političkih tema. Zaključak je kako BiH žurno treba novu vlast kako bi se otklonile sve prepreke za nastavak euroatlanskog puta koji mora biti jedan od prioriteta.

Prvi korak treba biti formiranje novog Vijeća ministara BiH, a stranke izborni pobjednici na principima dogovora nastaviti razgovore oko formiranja vlasti i na svim razinama, zaključeno je, priopćeno je iz HDZ-a BiH. 

Predsjedništvo HDZ-a BiH poziva na odgovornost sve da sukladno rokovima koje su SDA, SNSD i HDZ BiH dogovorili i implementiraju sporazum. Nakon toga nužno je pristupiti rješavanju pitanje izmjena Izbornog zakona i provedbi svih presuda europskih i domaćih sudova.

Svakim daljnjim odlaganjem ili otvaranjem novih problema BiH ulazi u dublju krizu koja se ne smije dopustiti. Svi dužnosnici HDZ-a BiH nastavit će se zalagati za dogovor, kompromis i rješavanje otvorenih pitanja putem dijaloga izbornih pobjednika, jer samo tako možemo riješiti nesporazume i odgovoriti izazovima, zaključak je Predsjedništva HDZ-a BiH.

Predstavljena je i nova komunikacijska strategija HDZ-a BiH čija će provedba biti obavezna za sve stranačke dužnosnike.

  • Avatar Feral
    Feral:

    Točno trebamo novu vlast, ali bez nacionalnih stranaka jer one su do sada vladale i svojom vladavinom su upropastile narod i državu.