Nema parlamentarne većine

BiH u ozbiljnoj političkoj krizi, teško funkcioniranje vlasti na svim razinama

02.04.2017.
u 09:00

Trenutačna situacija u parlamentima na razini FBiH i države pokazuje jako ozbiljnu političku krizu u kojoj se BiH nalazi.

Unatoč tome što je bilo za očekivati takav razvoj događaja nakon što je Bakir Izetbegović podnio zahtjev za reviziju presude, neke informacije otkrivaju kako se proces popunjavanja upitnika, koji je stigao iz Europske komisije kao uvjet za dobivanje kandidacijskog statusa za EU, suočava s ozbiljnim problemima. Sve ovo pokazuje kako državna i federalna vlast već proteklih nekoliko mjeseci ne funkcioniraju, tj. nemaju većinsku podršku za normalan rad.

Nema većih pomaka

Može se ustvrditi i da je blokiran rad Predsjedništva BiH. Osim primanja uzvanika, vidljivo je da predsjedatelj Predsjedništva Mladen Ivanić ne saziva sjednice ovog tijela. Nakon dugo vremena zakazana je 11. travnja. Rad Doma naroda Parlamenta BiH u blokadi je koja bi mogla potrajati. Nedavno je i odgođena sjednica ovog doma nakon što su predsjedatelj Kluba srpskog naroda Sredoje Nović (SNSD), njegov zamjenik Dragutin Rodić (DNS) i izaslanik Nebojša Radmanović (SNSD) obavijestili Kolegij da se na zasjedanju neće pojaviti. To je provedeno u praksi i sjednica je odgođena. Iduća je zakazana za 7. travnja. Kako bez ovih triju predstavnika iz reda srpskog naroda nije moguć rad Doma naroda, postoji bojazan da bi blokada mogla potrajati i u predstojećem razdoblju.

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?