Zvizdić, Jusko i Harms

BiH najvažniji partner-dobavljač iz regije njemačkim tvrtkama

19.10.2017.
u 17:38

Predsjedatelj Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić susreo se danas u Sarajevu s izaslanstvom Komiteta za ekonomske odnose s Istočnom Europom Udruženja njemačkog gospodarstva (BDI) koju predvodi izvršni direktor Michael Harms.

Zvizdić je informisao njemačke gospodarstvenike o ekonomskoj i političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini i prioritetima rada Vijeća ministara BiH. Istaknuo je napredak koji je Bosna i Hercegovina ostvarila na europskom putu, kao i pozitivne indikatore ekonomskog razvoja ostvarene u posljednje dvije godine, a koji su proizvod poduzetih reformskih procesa. 

Naglasio je da Vijeće ministara BiH kontinuirano radi na poboljšanju poslovnog okruženja i upoznao njemačke gospodarstvenike o komparativnim prednostima poslovanja u Bosni i Hercegovini.

Izvršni direktor Harms je rekao da je impresioniran reformskim procesima u BiH i prioritetima Vijeća ministara BiH, okrenutih gospodarstvu i ekonomskom razvoju. Njemački gospodarstvenici su naglasili da je već sada Bosna i Hercegovina najvažniji partner-dobavljač iz regije njemačkim kompanijama. Upoznali su Zvizdića i s pripremama za digitalni sumit gospodarstvenika koji bi se trebao održati u proljeće iduće godine u Sarajevu.

Zvizdić se zahvalio SR Njemačkoj, posebno kancelarki Angeli Merkel, kao i njemačkim gospodarstvenicima na kontinuiranoj podršci euroatlantskim integracijama i ekonomskom razvoju BiH. Istaknuo je da je SR Njemačka jedan od najznačajnih ekonomskih partnera Bosne i Hercegovine.

Sastanku je nazočio i ministar prometa i veza BiH Ismir Jusko koji je njemačke gospodarstvenike upoznao s procesom digitalizacije i razvojem prometne infrastrukture, posebno tijekom izgradnje autoputa na Koridoru Vc, priopćeno je iz Vijeća ministara BiH. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?