Vjekoslav Bevanda

BiH može bez svega pa tako i bez povećanja trošarina na gorivo

08.05.2017.
u 15:46

Nakon što je Povjerenstvo za financije i proračun Zastupničkog doma Parlamenta BiH odbacila povećanje trošarina na gorivo, ministar financija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda izjavio je kako BiH može bez svega pa tako i bez seta zakona o trošarinama. 

Bevanda je ocijenio da nosi rizik današnje odluke da nema efektivnosti kredita za izgradnju autoputeva i nema aranžmana s Međunarodnim monetarnim fondom (MMF), za što on smatra da je štetno, piše Klix.ba. 

"Na Povjerenstvo je došao svatko sa svojim političkim stavovima i očitovanjima", kazao je Bevanda.

Na pitanje ima li ikakvih indicija za novi pokušaj Bevanda je odgovorio da o tome treba da se očituje Vijeće ministara BiH. Podsjetio je da set zakona o povećanju trošarina nije ništa novo s obzirom na to da se o njemu raspravlja još od prošle godine.

Istaknuo je da nedostatak sredstava MMF-a predstavlja smetnju Vladi FBiH i Vladi RS-a u menadžiranju proračuna. 

"Došli smo u fazu gdje su se iskazale političke opcije i gdje se najmanje vodilo računa o stvarnim podacima i onom što je prezentirano", zaključio je Bevanda.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije