Nevolje s letom

Bh. izaslanstvo probleme sa zrakoplovom imalo i u Sarajevu

avion
Foto: VL FOTO
22.04.2015.
u 09:46

Problem se najprije pojavio u Washingtonu gdje su morali prinudno sletjeti, a u Sarajevu zbog vjetra nisu mogli sletjeti

Peteročlano izaslanstvo BiH koje je boravilo na proljetnom zasjedanju Svjetske banke i MMF-a od 17. do 19. travnja u Washingtonu nije imalo sreće sa zrakoplovima na ovom putovanju. Na sreću, jučer su uspješno stigli kući, ali im put nije bio nimalo lagan. Naime, izaslanstvo je sletjelo u Sarajevo jučer nešto iza 13 sati, piše Patria. Zrakoplov je trebao sletjeli u sarajevsku zračnu luku u 12.30 sati, ali zbog vjetra to nije bilo moguće te je kružio iznad Sarajeva.

Prinudno slijetanje

Na sarajevsku pistu sletio je oko 13 sati. - Zbog vjetra zrakoplov je morao kružiti, kazali su za NAP iz Međunarodnog aerodroma Sarajevo. Podsjećanja radi, zbog prinudnog slijetanja dan ranije u Washingtonu, bh. izaslanstvo je moralo produžiti svoj boravak u SAD. Izaslanstvo BiH činili su premijer FBiH Fadil Novalić, guverner Centralne banke BiH Kemal Kozarić, zamjenik ministra financija i riznice BiH Mirsad Žuga i dva savjetnika. Naime, zrakoplov Austrian Airlinesa u kojem se nalazilo izaslanstvo iz BiH prinudno je sletio u Washington zbog požara na uređaju za kavu. Kemal Kozarić, guverner Centralne banke BiH, u telefonskom razgovoru potvrdio je za Klix.ba da se u zrakoplovu nalazilo izaslanstvo BiH sastavljeno od pet osoba.

Dim u zrakoplovu

“Zrakoplov je poletio iz zračne luke u Washingtonu i poslije 45 minuta je javljeno da se zbog tehničkih problema mora prinudno vratiti u zračnu luku u Washington. Poslije smo saznali da se zapalio uređaj za kavu. Nakon slijetanja su stigle vatrogasna služba, policija i hitna pomoć. Mi smo sat-dva čekali u autobusima, nakon čega su nas obavijestili da je zrakoplov neispravan”, kazao je Kozarić. On je rekao da su putnici koji su sjedili bliže čuli sirenu i osjetili dim koji se pojavio u repu gdje je navodno smješten uređaj za kavu, te nam je potvrdio da u zrakoplovu nije bio ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak koji je otputovao dan ranije.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?