Federalno ministarstvo raspisalo javni poziv za registraciju poljoprivrednika

Bez upisa u registar nema poticaja za poljoprivredu

01.02.2022.
u 15:03

Ako od Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva žele tijekom ove godine dobiti financijske poticaje svi poljoprivrednici i poljoprivredna gospodarstva moraju se do kraja ožujka upisati u registar poljoprivrednih gazdinstava. Resorno ministarstvo dalo je jasne upute na koji način se mogu upisati u registar.

Fizičke osobe koje se bave poljoprivredom i stočarstvom za upis u registar moraju priložiti kopiju osobne iskaznice nositelja gazdinstva kako i kopije osobnih iskaznica članova obiteljskog poljoprivrednog gazdinstva ako upisuju i članove obitelji, moraju priložiti i dokaz o korištenju zemljišta (izvod iz katastra nepokretnosti, ovjeren ugovor o zakupu ili odluka nadležnog tijela, ovjeren ugovor o davanju zemljišta na korištenje, ovjeren ugovor o koncesiji i sl., u originalu ili ovjerenoj kopiji). Također, mora se dostaviti i dokaz o otvorenom bankovnom računu – dokument koji dokazuje da je nositelj obiteljskog gazdinstva osoba koja je vlasnik bankovnog računa (naziv banke, transakcijski račun banke i broj vlastitog računa) na koji se doznačuju sredstva. Pravne osobe koja su nositelji poljoprivrednog gazdinstva za upis moraju priložiti kopiju osobne iskaznice obrtnika, ovjerenu kopiju rješenja o upisu u sudski registar, odnosno ovjerenu kopiju rješenja o upisu u evidenciju obrtnika ili drugi dokaz o statusu. Moraju dati JIB/ID broj, kao i dokaz o korištenju zemljišta (izvod iz katastra nepokretnosti, ovjeren ugovor o zakupu ili odluka nadležnog tijela, ovjeren ugovor o davanju zemljišta na korištenje, ovjeren ugovor o koncesiji i sl., u originalu ili ovjerenoj kopiji).

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?