Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Bevanda zahtijevao izjašnjavanje o proračuna za iduću godinu: Nužno je da se svi proračuni donesu do kraja godine

Bevanda kaže kako je odbijanje članova Vijeća ministara BiH da se proračun za iduću godinu uvrsti u dnevni red dovelo do toga da ministri iz reda Hrvata glasuju protiv ponuđenog dnevnog reda.
24. studenoga 2022. u 15:42 0 komentara 192 prikaza
Vjekoslav Bevanda

Zamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda izrazio je žaljenje što danas nije bilo volje da se na dnevni red sjednice Vijeća ministara BiH uvrsti Nacrt Proračuna institucija BiH i međunarodnih obveza BiH za 2023. godinu.

Ministar Bevanda naglasio je da je nužno da se svi proračuni u BiH donose do kraja godine te da je Ministarstvo financija i trezora BiH završilo svoj dio posla jer predstoje neodložne obveze koje se mogu završiti samo usvajanjem proračuna, priopćeno je iz Ministarstva financija i trezora BiH.

Prema riječima ministra Bevande zabrinjavajuće je i to što Fiskalno vijeće još nije usvojilo Globalni okvir fiskalne bilance i politika u BiH za razdoblje 2022-2025 godine iako je ranije Ministarstvo financija i trezora BiH dalo prijedog na izjašnjavanje.

„To je bio razlog što sam uz Proračun predložio nekoliko točaka koje bi otkočile mnoge procese i omogućilo efikasno poslovanje Ministarstva financija i trezora BiH i neometano funkcioniranje institucija BiH, a posebice i obveza koje imamo prema zaposlenima nakon određenih zakonskih izmjena“, naglasio je ministar Bevanda.

Dodao je kako je odbijanje članova Vijeća ministara BiH da se proračun za iduću godinu uvrsti u dnevni red dovelo do toga da ministri iz reda Hrvata glasuju protiv ponuđenog dnevnog reda.

Ministar Bevanda je dodao kako očekuje da se ovaj proces pomjeri s mrtve točke kako bi se neometano nastavilo financijsko poslovanje institucija BiH koje imaju brojne zahtjeve.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.