Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Bevanda: Vratiti povjerenje među narodima, za funkcioniranje BiH nužan je dogovor svih strana

21. listopada 2019. u 17:12 1 komentara 181 prikaza
Vjekoslav Bevanda

Vrijeme je da se prestane s optužbama i prebacivanjem krivnje jednih na druge i da  konačno uradimo ono što je zakonska obveza i za što su nam birači dali glas. Moramo formirati novo Vijeće ministara i krenuti rješavati važna pitanja kojih je svakim danom sve više. Ovakvo stanje zaustavlja reforme i prilike da BiH ostvari napredak u približavanju Europskoj uniji, kazao je Vjekoslav Bevanda, zamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i riznice.

- Mnogi projekti su u zastoju jer nije formirana vlast na razini BiH. Čekamo ratificiranje niza ugovora kako bi sredstva iz kreditnih aranžmana bila operativna. Ako se budemo držali svatko svojih zahtjeva i na neki način političkih ucjenjivanja na gubitku će biti svi u BiH, poručio je ministar Bevanda.

U BiH je važno raditi više i jače na vraćanju povjerenja među narodima, što je i obveza političkih predstavnika svih naroda. Nužan je dogovor svih strana, te postavljanje realnih ciljeva koji će biti što prije i provedivi, upozorio je ministar Bevanda.
Imajući u vidu naša nastojanja, bilo bi dobro da sastanak HDZ BiH i SDA koji je zakazan za idući ponedjeljak, 28. listopada, bude ujedno i završna faza u dogovorima oko formiranje vlasti kako bi država normalno funkcionirala i pomogla prije svega žiteljima u rješavanju njihovih životnih pitanja.

HDZ BiH ničim nije uvjetovao formiranje vlasti, osim poštivanjem Ustava i zakona, ali smo uvijek otvoreni u svojom kritikama zbog nedorečenosti i manjkavosti Izbornog zakona BiH i nedostatka volje da se kreiraju nova rješenja kojim će se poštivati potrebe svih naroda u BiH. Nadam se da će se ovom pitanju posvetiti pažnja ne samo na ovom stranačkom sastanku nego uopće u političkom životu BiH, zaključio je Vjekoslav Bevanda, zamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i riznice.

  • Avatar Feral
    Feral:

    Traže poštivanje ustava i zakona,da se to poštuje bar polovina HDZ-e na čelu sa Čovićem bi bila u zatvoru.