Objavljen popis 20 najljepših država na svijetu, pogledajte gdje se nalazi Hrvatska

08.05.2024.
u 11:44

Svijet je odavno postao globalno selo i malo mjesta na njemu je uistinu nedostupno onima s nešto volje, novca i vremena. 

A u današnjoj zbilji, s iznimno razvijenom tehnologijom, ljudi imaju mogućnost procijeniti gdje žele ići jer apsolutno svaki detalj koji ih zanima potpuno je dostupan. Ništa se više ne mora raditi “naslijepo”.

Samo, na svijetu je toliko predivnih mjesta da nije ni najmanje lako izabrati jedno kao turističku destinaciju. Zato “na vagu” treba postaviti mnogo i u tome podosta pomaže Rough Guides, kojem su čitatelji kroz glasove otkrili gdje im je bilo najljepše. Tako je i nastao njegov popis 20 najljepših zemalja svijeta.

Na njemu se našla i Hrvatska. Nalazi se na 15. mjestu, a njen opis uistinu će izazvati ponos svih kojima je stalo do ugleda i dojma Lijepe Naše u svijetu.

“Hrvatska je najpoznatija po svojim plažama koje se nalaze uz njezinu estetski dopadljivu obalu. Posljednjih desetljeća te su plaže i šume oko njih privukle milijune turista. Kao i gradovi Dubrovnik i Split koji se također nalaze na obali”, stoji u opisu Rough Guidesa, kojim se poziva turiste da posjete Hrvatsku.

Zanimljivo, na 19. mjestu je i Slovenija, uvjerljivo najmanja zemlja u ovom društvu.

“Smještena u blizini većeg i poznatijeg susjeda Austrije, Slovenija je najpoznatija po zadivljujućem prirodnom krajoliku s nizom epskih prirodnih špilja”, riječi su kojima je opisana naša susjedna zemlja.

Na prvom je mjestu Novi Zeland, prepun planina, zelenila i “beskrajne” obale.

Ovo su najljepše zemlje svijeta prema Rough Guidesu:

1. Novi Zeland
2. Italija
3. Kanada

4. Švicarska
5. Francuska
6. Velika Britanija
7. Norveška

8. Australija
9. Grčka
10. Južna Afrika
11. SAD

12. Čile
13. Island
14. Argentina
15. HRVATSKA

16. Indija
17. Indonezija
18. Portugal
19. SLOVENIJA

20. Japan

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?