Intervju Joze Bagarića, predsjednika Kluba HDZ-a u Parlamentu FBiH

Autocesta ne može doći u sve općine, ali nam trebaju brze ceste

fdfgd
31.01.2017.
u 07:00

Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a u federalnom Parlamentu Jozo Bagarić ocijenio je odnose partnera prihvatljivim, no istodobno upozorio da bi potencijalno eskaliranje sukoba SDA i SBB-a bilo pogubno za ovaj entitet i njegovu vlast.

Kakvim ocjenjujete stanje između federalnih partnera u FBiH i ima li problema s većinom u Zastupničkom domu FBiH?

- Rekao bih da, za sada, imamo stabilne odnose. Općenito uzevši, naš odnos s kolegama iz SDA i SBB-a je korektan. Ono što se prethodno dogovori, to bez većih problema prolazi kroz Parlament. Istina je da imamo otvorena pitanja između partnera, a ponekada do izražaja dolaze drukčija stajališta koja su, prije svega, stvar odnosa između bošnjačkih stranaka, nego odnosa HDZ-a s druge dvije partnerske stranke. 


Spomenuli ste probleme SDA i SBB-a koji su rezultat utakmica s najviše razine. Vidite li upravo te probleme kao potencijalnu opasnost da cijela federalna vlast dođe u krizu?

- Istina, određene naznake postoje u tome smjeru, no iskreno se nadamo da su sadašnji sukobi i problemi prolaznog karaktera i da u konačnici neće doći do otvorenog razilaženja ovih dviju političkih stranaka. Ako ti odnosi krenu u drugom smjeru, to bi onda imalo velike posljedice kako za zakonodavnu jednako tako i za izvršnu vlast na razini Federacije BiH, a potom, nije isključeno ni na razini BiH odnosno županija...

Cijeli intervju čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije