Dobitnik priznanja u kategoriji “Pothvat godine”

Atletičar Mujče nas uči kako se iskreno vidi jedino srcem

22.05.2017.
u 11:00

Kad je izišao na pozornicu i rekao: “Drago mi je da vas vidim u ovolikom broju”, Muhamed Mehić osvojio je publiku jer uz nevjerojatan talent, znanje i sposobnost ima i vrhunski smisao za humor. Slijepi mladić koji je dobio priznanje za pothvat godine jer je istrčao polumaraton u Sarajevu kazao je i da mu je želja predstavljati BiH na Paraolimpijskim igrama u Japanu za tri godine. - Moj veliki san je predstavljati BiH na Paraolimpijskim igrama 2020. godine u Tokiju. Ukoliko budu sakupljena sredstva za pripreme i odlazak, obećavam da neću razočarati ni vas ni Bosnu i Hercegovinu, kazao je hrabri mladić.

Pozitivna energija

Nevjerojatna je ta snaga i pozitivna energija kojom Mehić naprosto zrači u svakom trenutku, potvrđujući ranije napise o sebi, a oni glase da je on mladić koji vidi srcem. - Velika mi je čast i želim se zahvaliti na ovom priznanju. Mi smo u društvu obilježeni kao osobe s posebnim potrebama, a ja sam tu da dokažem da smo mi osobe s osnovnim ljudskim potrebama. Razlika postoji, i to je neminovno, ali mi nastojimo da se ta razlika ne primijeti”, rekao je polumaratonac kojeg prijatelji i poznanici od milja zovu Mujče. Među ljudima koje je posebno istaknuo kao one kojima duguje zahvalnost su kolege i profesori Pravnog fakulteta UNSA na kojem studira, ravnatelj i zaposlenici Centra za slabovidnu djecu i omladinu te čovjek kojeg neizmjerno cijeni i poštuje, njegov istinski prijatelj i trener Tomislav Cvitanušić. - Ja sam želio trenirati atletiku, ali bilo je problema po klubovima. Tomislav mi se javio s prijedlogom da zajedno istrčimo polumaraton. Ja sam pristao i počeo sam trenirati i za malo vremena postigli smo mnogo, rekao je Mustafa o svojim sportskim počecima s poznatim trenerom trčanja koji je istrčao desetke maratona, osvajao planinske vrhove i do 7 tisuća metara, završio “Ironman triatlon”... Mujče i Tomislav trče tako da su povezani trakom od 70 centimetara koja polumaratoncu služi kao orijentacija na stazi. Mustafi je užitak trenirati s Tomislavom. - Ja sam zadovoljan kako se on brzo uklopio u treninzima sa mnom. Ipak ja sam slijep i to nije lako. Ali ja sam prezadovoljan, ističe polumaratonac Mehić, a isto to potvrđuje i trener Cvitanušić. - Nekad razmišljam poslije treninga, da takva posvećenost cilju, predanost i trud ne mogu proći nezapaženo. Mustafina predanost treninzima je fascinantna, on mene fascinira i ja sam privilegiran da treniram s njim, ističe. Uz sport, Mustafa, uspješni student pravnog fakulteta, voli i glazbu. S poznatim bh. reperom Frenkijem snimio je pjesmu “Do cilja”.

Pjesma s Frenkijem

- Za mene je velika stvar što sam surađivao s reperom uz kojeg sam odrastao, rekao je Mujče. Njegove pjesme slušao je od najmanjih nogu i prošle godine se ukazala prilika za duetom. Kad je čuo za Mujčetovu želju, Frenkie je odmah pristao ostvariti je. Napisao je tekst, a pjesma se nakon objave pokazala kao pun pogodak. Sada sa svojim trenerom nastavlja raditi na novim sportskim uspjesima, ali i životnim. Uz bavljenje atletikom, kako bi se ostvario cilj i kako bi se došlo do paraolimpijade u Japanu 2020. godine, Mehić nastavlja uspješno prema trećoj godini prava. U svemu će mu pomagati njegov istinski prijatelj i trener Tomislav Cvitanušić, u čijem je društvu i došao prošlog četvrtka u Mostar. - Kad smo počeli tek trenirati Mustafi sam rekao: “A što misliš da mi trčimo polumaraton i bit ćeš uzor drugima”, a on mi odgovara: “Ja sam uvijek sanjao da budem uzor nekome”. Zbog te rečenice sam vrlo posvećen našem radu i želim da Mustafa bude uzor ne samo slijepim osobama, već svima. Ako Mustafa koji je slijep može trčati ne vidim razlog zašto drugi ne bi mogli, ističe Cvitanušić, a dobitnik Večernjakova pečata za pothvat godine poručuje: - Ostajte ustrajni i uporni u svojim snovima. Trud će se uvijek isplatiti.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?