UPLAŠIO SE

Astronaut objavio da je narastao 9 cm pa se ispričao: 'Bila je to lažna vijest'

10.01.2018.
u 11:45

Norishige Kanai uplašio se da neće stati u letjelicu Sojuz kojom se treba vratiti na Zemlju

Japanski astronaut koji je završio u vijestima zbog tvrdnje da je u svemiru narastao 9 centimetara ispričao se rekavši da je došlo do pogreške u mjerenju.

Norishige Kanai u ponedjeljak je na Twitteru objavio da je narastao čak 9 centimetara otkako je 19. prosinca stigao na Međunarodnu svemirsku postaju. Toliki rast doista je neuobičajen - naime, normalno je da astronauti malo "narastu" zbog rastezanja kralježnice u bestežinskom stanju, no taj rast obično iznosi tek par centimetara.

- Doista sam narastao u samo tri tjedna, takvo što nisam vidio od osnovne škole - tvitnuo je 41-godišnji Kanai, izrazivši također zabrinutost da možda neće stati u letjelicu Sojuz kojom se treba vratiti na Zemlju.

Međutim, dan poslije stigla je isprika. Kanai je objasnio da se ponovno izmjerio nakon što je njegov kapetan izrazio sumnju u rast te je utvrdio da je zapravo narastao samo 2 cm, što je uobičajeno, prenosi Reuters.

- Čini se da je ovo pogrešno mjerenje postalo velika stvar, pa se moram ispričati zbog ove grozne lažne vijesti - objavio je na Twitteru.

- Čini se da stanem u Sojuz tako da mi je lakše - dodao je.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?