GSS:

Upozorenje skijašima i posjetiteljima da ne konzumiraju alkohol

GSS
28.01.2017.
u 15:35

Tijekom vršenja svakodnevnog osiguranja skijališta i kretanjem utvrđenom rutom u podnožju staze br. 3, Babin Do, u petak je došlo do kontakta skijaša i službenih motornih sanki pripadnika Gorske službe spašavanja - stanica Sarajevo.

- Skijaš je svojim nemarom, neprilagođenom brzinom i nepažnjom udario u prednji desni kraj motornih sanki – navodi se u priopćenju GSS-a.

Navodi se da je nakon dolaska policijskih službenika izvršen uviđaj i evidentiran nesretni događaj te ustanovljeno da pripadnik GSS stanice Sarajevo postupao u skladu s pravilima na skijalištu i da protiv njega i službe neće biti pokrenuta kaznena prijava.

- Akteri nesreće su testirani na opojna sredstva i alkohol te je ustanovljeno da je unesrećeni bio pozitivan na sve testove dok je spasitelj bio negativan - također se navodi u priopćenju iz GSS-a.

Iz GSS stanice Sarajevo upozoravaju na građane, sve one koji se nalaze na stazama i uživaju u sportskim aktivnostima da ne konzumiraju alkohol. Upozoravaju da je vožnja skija, borda itd. ekvivalentna vožnji automobila i brzine koje se postižu nisu zanemarive te podsjećaju da je zabranjeno konzumiranje alkohola na stazama za skijanje, bordanje i sankanje.

- U idućem razdoblju će svi koji budu ugrožavali sigurnost na skijalištima Bjelašnica-Igman biti upozoreni od GSS stanica Sarajevo te će biti obaviještena nadležna policijska uprava - poručuju iz GSS-a.

Ključne riječi
gss

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije