Oštra reakcija Tužiteljstvo BiH:

Analiza OESS-a je zlonamjerna i cilj joj je rušenje pravosuđa u BiH

tužiteljstvo
20.06.2016.
u 11:45

Kolektiv uposlenika i Kolegij Tužiteljstva BiH jednoglasno je odbacio analizu sutkinje Joanne Korner i Misije OESS-a.

Navodna analizu, odbačena je kao neutemeljena, neistinita, paušalna i zlonamjerna, kojoj nije cilj unaprijeđenje procesuiranja ratnih zločina, već rušenje pravosudnih institucija, Tužiteljstvo BiH i ostvarenih rezultata, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH, prenosi novinska agencija Patria.

Uposlenici Tužiteljstva BiH i Posebnog odjela za ratne zločine, ponosni su na ostvarene rezultate: norma od 159 %, kvalitet rada 94 %, osuđujuće presude u predmetima ratnih zločina- više od 80%.

U 2015. godini, riješeni su svi predmeti Kategorije 2, odnosno najsloženiji predmeti koji su proslijeđeni iz Haškog tužiteljstva, za najteže zločine u povijesti čovječanstva.

Uposlenici Tužiteljstva BiH uložili su velike napore u ostvarene rezultate, a brojka od više od 610 optuženih za ratne zločine, dovoljno govori o kvalitetu rada, kao i osuđujuće presude i izrečene pravosnažne kazne od 2087 godina zatvora.

Kolegij uposlenika Tužiteljstva BiH, zatražit će od predsjedatelj Vijeća ministara BiH, da tokom današenjeg sastanka upozna veleposlanika OESS-a sa stavom Tužiteljstva BiH da navodna analiza predstavlja grubo miješanje u neovisnost pravosuđa BiH.

Tužiteljstvo BiH još jednom ističe, da je otvoreno za suradnju sa svim partnerskim institucijama, kojima je cilj napredak u procesuiranju predmeta ratnih zločina a ne destrukcija institucija i negiranje ostvarenih rezultata, stoji u priopćenju Tužiteljstva BiH.  

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?