Vlada SBŽ-a:

8700 maraka za djecu s posebnim potrebama

djca
04.11.2016.
u 16:15

 Vlada Srednjobosanske županije (SBŽ) donijela je danas odluku o raspodjeli sredstava iz proračuna za 2016. godinu namijenjenih za djecu s posebnim potrebama, kojom se izdvaja 8700 maraka, a novac će biti uplaćen na račun roditelja učenika.

Odlukom o raspodjeli sredstava namijenjenih za sport izdvojeno je 700 maraka za odlazak članova Stolnoteniskog kluba "CM" na međunarodno natjecanje u Mađarsku.

Za priključak električne energije u novoj školskoj zgradi O. Š. "Voljevac" Gornji Vakuf/Uskoplje izdvojeno je 4563 maraka, a 5000 maraka za adaptaciju i ličenje prostora O. Š. "Fra Marjan Šunjić" Stojkovići.

Vlada SBŽ-a donijela je odluku o postupku javne nabavke usluga za upućivanje korisnika braniteljsko-invalidske zaštite na banjsko-klimatsko liječenje za 2017. godinu, a procijenjena vrijednost je 83 000 maraka.

Donesena je i odluka o pokretanju postupka javne nabavke usluga za nabavku ortopedskih pomagala za 2017. godinu, a procijenjena vrijednost nabavke iznosi 498 000 maraka.

Ministri su dali suglasnost za potpisivanje sporazuma o međusobnoj suradnji na realizaciji Programa samozapošljavanja branitelja i članova njihovih obitelji, između Uprave za branitelje SBŽ-a, Federalnog zavoda za zapošljavanje i Službe za zapošljavanje SBŽ-a.

Donesena je i odluka o izdvajanju i prijenosu 100 000 maraka planiranih u proračunu na poziciji Transfer za samozapošljavanje branitelja, a sredstva se prenose na Zavod za zapošljavanje SBŽ-a.

Ministarstvo financija je predložilo, a Vlada stavila izvan snage zaključak o isplati jubilarnih nagrada svim korisnicima proračuna SBŽ-a za 2016. godinu.

Ministarstvo zdravstva i socijalne politike domovima zdravlja, bolnicama, ljekarnama i Zavodu za zdravstveno osiguranje uputilo je na razmatranje usuglašeni tekst Kolektivnog ugovora o pravima i obvezama poslodavaca i zaposlenika u oblasti zdravstva na teritoriju Federacije BiH.

Ministarstvo će imenovati radnu grupu koja će razmotriti primjedbe, prijedloge i sugestije i dostaviti ih Vladi SBŽ-a kako bi se zauzeo konačan stav o ponuđenom tekstu granskog kolektivnog ugovora.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?