Novac iz proračuna

700 junica važnije od srpskih branitelja

junice
23.10.2015.
u 18:40

Vlada Republike Srpske osigurala je 15 milijuna konvertibilnih maraka poticaja za 700 junica tvrtki "Farmalend" iz Toplole, dok je za branitelje izdvojila 11 milijuna KM tijekom prošle godine, rekao je ministar sigurnosti u Vijeću ministara BiH Dragan Mektić.

Gostujući u emisiji "Puls" BN TV, Mektić je rekao kako je za vladu vrijednije 700 junica nego branitelji koji su stvarali Republiku Srpsku.

"Zbog takvog vrednovanja ljudi i kapitala došli smo u situaciju da plaćamo razne "stručnjake", koji slobodno govore što zažele", rekao je Mektić, navodeći kako je upravo Dževad Galijašević primjer jednog takvog "stručnjaka", koji je od 2013. godine angažiran u Republičkom centru za istraživanje ratnih zločina.

"Za taj angažman Galijašević svaki mjesec dobije čak 2700 KM, kaže Mektić, navodeći da je Galijašević tijekom rata bio časnik muslimanske brigade u Trećem korpusu tzv. Armije BiH u čijem sastavu je bio i odred El Mudžahid.

Mektić je pokazao i fotografije na kojima se vidi Galijašević kako u selu Gostovići dočekuje i predaje izvješće Aliji Izetbegoviću i Sakibu Mahmuljinu.

Selo Gostovići se nalazi samo 100 metara od zloglasnih logora El Mudžahida u kojim su muslimani držali stotine Srba i metodama "ID" ubijali. 

"Dževad Galijašević je morao znati za zločine u tim logorima. On je odgovoran i po komandnoj dužnosti jer je znao za to, a nije ništa poduzeo da bi spriječio zločine niti ga je tko pozvao na odgovornost", rekao je između ostalog Mektić. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?