republika srpska

Veterani na Palama potpisuju peticiju protiv Haaga i suda BiH

ICTY, haaški sud portal (1)
Zeljko Lukunic/PIXSELL
05.03.2013.
u 18:56

Potpise prikupljaju ''poglavito zbog rada Haaškog tribunala koji procesuira uglavnom samo Srbe, a neznatan broj Bošnjaka i Hrvata".

Iako je Haaški tribunal najavio skoro zatvaranje, to nije spriječilo veterane s Pala da organiziraju potpisivanje peticije protiv Haaga. Kako javlja agencija Tanjug, boračka organizacija općine Pale i drugih općina u Republici Srpskoj danas su počele prikupljanje potpisa građana protiv rada Haaškog tribunala, ali i Suda BiH "poglavito zbog rada Haaškog tribunala koji procesuira uglavnom samo Srbe, a neznatan broj Bošnjaka i Hrvata".

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite RS-a Petar Đokić potpisao je također peticiju i izjavio da bi ona mogla "svjedočiti kao glas naroda protiv nasilnog prekrajanja povijesti i kao temelj za reviziju rada i presuda sudova za ratne zločine". Srpski veterani kažu da je cilj "peticije protiv rada Haaškog suda i Suda BiH zaustavljanje haaškog preglasavanja i selektivnog pristupa pravdi u procesuiranju ratnih zločina".

– Zbog postojanja različitih i tendencioznih kvalifikacija ratnog sukoba u BiH, zajednički je ocijenjeno da bi se Narodna skupština Srpske, u što skorijem roku, trebala izjasniti o karakteru sukoba na ovim prostorima – priopćilo je Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite RS. 

>> Haag oslobodio Momčila Perišića Matić: Moramo poštovati odluku 

>> Haaški sud zatvara vrata nakon presude Ratku Mladiću

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije