BHRT kao medijski partner

Značaj Večernjakova pečata bit će prikazan i u televizijskoj emisiji

04.05.2019.
u 08:30

Mijo Brajković, Vinko Puljić, Dragan Čović, Emir Kabil, Ivan Ljubičić, Milorad Dodik, Miroslav Lajčák, Ante Kvesić, Halid Bešlić, Franjo Rajković, Lukrecija Mamić, Sejdić i Finci, pape Franjo i Benedikt XVI., Husejn Smajić, Enis Bešlagić, Marko Pipunić, izbornici Zlatko Dalić, Vahid Halilhodžić, Mladen Krstajić i Vladimir Petković dosadašnje su osobe godine Večernjakova pečata. Uz njih, još su brojni drugi laureati koji su dobili priznanja za gospodarstvenike, sportaše, političare, kulturne djelatnike i estradne umjetnike, lobiste za BiH i druge uspješne u raznim sferama života.

Upoznavanje s laureatima

Tko će im se pridružiti na 18. Večernjakovu pečatu, još nije poznato. Međutim, kako se bliže dani do finala manifestacije, tako raste i napetost. Ovog tjedna objavljeno je 150 kandidata za Osobu godine, a u nedjelju će od 21 sat televizijski gledatelji moći pogledati emisiju “Ususret Večernjakovu pečatu” i proći kroz jedan vremeplov gdje će se susresti s ranijim laureatima i njihovim dojmovima danas, zatim s novim kandidatima čije su biografije uistinu impresivne. Također, u emisiji će se obratiti i uvaženi gosti koji Večernjakov pečat smatraju jednom od najvažnijih bosanskohercegovačkih vrijednosti.

“Na pragu 18. izdanja Večernjakova pečata BHRT će, kao medijski partner, i ove godine posvetiti dužnu pozornost manifestaciji iznimne popularnosti u javnom prostoru. Prva u nizu emisija, čija će kruna biti dodjela priznanja najboljima u prijenosu 22. svibnja u Domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru, 90-minutni je magazin pod naslovom ‘Ususret Večernjakovu pečatu 2019.’. Bit će predstavljeno 150 kandidata po različitim oblastima, među kojima se krije i osoba koja je svojom posebnošću obilježila proteklu kalendarsku godinu. Tko će među 150 nominiranih ponijeti laskavo priznanje Osoba godine 2018.? Ocjenjivački sud Večernjakova pečata izabrat će laureata i uz pomoć glasova svojih čitatelja čije kupone objavljuje Večernji list BiH. Značaj nominacija i manifestacije u cjelini komentira čitava lepeza osoba iz javnog, političkog, vjerskog, kulturnog, sportskog i gospodarskog života iz čitave Bosne i Hercegovine”, stoji u najavi emisije čiji je urednik i voditelj Dževdet Tuzlić, jedno od najprepoznatljivijih televizijskih lica u BiH.

Tisuće sati rada

Emisija će trajati sat i 30 minuta, a gledatelje ispred malih ekrana uvest će potpuno u Večernjakov pečat i veliko finale koje će se odigrati u dvorani HD “Herceg Stjepan Kosača” u Mostaru 22. svibnja.

I dosadašnjih godina ova emisija pokazala se kao pun pogodak jer prikazuje svu puninu manifestacije u koju su utrošene tisuće sati cjelogodišnjeg rada. Među 200 nagrađenih u ovom dugom razdoblju, Večernjakov pečat uručen je američkom predsjedniku Billu Clintonu, slovačkom predsjedniku Andreju Kiski, visokom predstavniku u BiH, zatim predsjedniku Opće skupštine UN-a Miroslavu Lajčáku, hrvatskom premijeru Andreju Plenkoviću, predsjednici Hrvatske Kolindi Grabar-Kitarović, zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću, nekadašnjem šefu talijanske diplomacije, danas jednom od najvažnijih ljudi u EU Francu Frattiniju, predsjedniku Makedonije Đorđu Ivanovu...; hollywoodskim i regionalnim zvijezdama: Angelini Jolie, Armandu Assanteu, oskarovcu Danisu Tanoviću, Enisu Bešlagiću, Ivi Gregureviću, Mustafi Nadareviću, Orneli Vištici...; vjerskim poglavarima: dvojici papa Benediktu XVI. i Franji, Pietru Parolinu, Francoisu Dominiqueu Mambertiju, kardinalu Puljiću, reisu Kavazoviću, vladiki Grigoriju...; ponajboljim svjetskim sportašima: Marinu Čiliću, Novaku Đokoviću, Edinu Džeki, Ivanu Ljubičiću...; glazbenicima: Totu Cotugnu, Halidu Bešliću, Edinu Karamazovu, Zdravku Čoliću...; gospodarstvenicima: Marku Pipuniću, Mirku Grbešiću, Emilu Tedeschiju...; manifestacijama: Sarajevo Film Festival, Mostarsko proljeće...; udrugama: Prsten, Fra Mladen Hrkać... •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije