DVADESETI ZA DVADESETU

U tjednu smo finala Večernjakova pečata, večeras druga emisija

24.05.2021.
u 08:55

Večeras od 20 sati na BHT1 održati druga emisija ususret Večernjakovu pečatu pod nazivom “Bila je to 2020.”.

U petak ćemo staviti točku na “i” još jednog Večernjakova pečata, izbora Osoba godine u BiH, jubilarnog dvadesetog. Po mnogima, finalom manifestacije bit će završena i 2020. godina, jedna od najtežih, najstresnijih, najizazovnijih... u poslijeratnoj BiH. Bila je to godina u kojoj smo se borili s pandemijom koronavirusa, nevidljivim neprijateljem koji je promijenio živote svih nas u BiH i u svijetu.

Međutim, i takva godina iznjedrila je velike ljude, one koji su se istaknuli svojim radom i zaslužili biti među nominiranima jer su ostvarili uspjeh, pothvat, iskazali humanost, hrabrost..., napravili rezultate u gospodarstvu, sportu, znanosti, medicini, kulturi i umjetnosti, politici i religiji. Ovih dana Ocjenjivački sud dat će svoje ocjene najboljima, a čemu će se pridodati i glasovi čitatelja Večernjaka koji su prethodnih tjedana slali svoje kandidate za Osobu godine u BiH. U petak, 28. svibnja mnogi će pred malim ekranima BHRT-a i HRT-a te drugim regionalnim televizijama pratiti događaj godine, “europski Oscar”. Međutim, nije samo finale ono što privlači javnost i milijunski auditorij koji prati manifestaciju. Tu su i emisije ususret manifestaciji. Tako će se večeras od 20 sati na BHT1 održati druga emisija ususret Večernjakovu pečatu pod nazivom “Bila je to 2020.”.

Ugledni gosti

O Večernjakovu pečatu govorit će ugledni gosti, dvije dame - Valentina Rupčić uime Ocjenjivačkog suda i Direkcije Večernjakova pečata te Sarita Vujković, ravnateljica Muzeja suvremene umjetnosti u RS-u, zatim glavni ravnatelji partnerskih televizija Večernjakova pečata, Belmin Karamehmedović s BHRT-a i Kazimir Bačić s HRT-a. Govorit će i glavni urednik Večernjeg lista iz Hrvatske Dražen Klarić te dvojica proslavljenih glumaca: Enis Bešlagić, koji je dobitnik Večernjakova pečata za Osobu godine 2015., i Goran Bogdan, koji je prošle godine primio nagradu za umjetnika godine Večernjakova pečata.

Također, Pečat ne bi bio to što jest da ni u ovakvoj emisiji nije pripremio neka iznenađenja, bilo da se radi o gostima ili o nekim nesvakidašnjim gestama, a koje su uvijek bile bolja strana Večernjakova pečata. Kroz emisiju gledatelje će provesti urednik i voditelj Dževdet Tuzlić. - Večernjakov pečat jednostavno se doima kao svjetionik u nevremenu, otvorena knjiga na čije se stranice upisuju slova i utiskuju fotografije pojedinaca koji bi bez manifestacije ovakvog koncepta nezasluženo ostali na margini. Pečat je mjesto koje ljude spaja te nagrađuje velike napore. Ovo je manifestacija koja je otvorena, koja nije sabijena u bilo kakvu formu partikularizma te u ovako razjedinjenoj zemlji djeluje kao svjetionik da će, ipak, jednog dana biti bolje - riječi su koje su ostale urezane u pamćenje mnogim ljubiteljima ove manifestacije. Dan po dan, u petak će sve biti poznato. Osobe godine kroz 19 Pečata bili su Mijo Brajković, Vinko Puljić, Dragan Čović, Emir Kabil, Ivan Ljubičić, Milorad Dodik, Miroslav Lajčák, Ante Kvesić, Halid Bešlić, Franjo Rajković, Lukrecija Mamić, Sejdić i Finci, pape Franjo i Benedikt XVI., Husejn Smajić, Enis Bešlagić, Marko Pipunić, četiri izbornika Zlatko Dalić, Vahid Halilhodžić, Mladen Krstajić i Vladimir Petković. Zatim na punoljetnosti, 18. Večernjakovu pečatu, Osobe godine bili su Zlatko Dalić i vatreni iz BiH: Ivan Rakitić, Dejan Lovren, Mateo Kovačić, Tin Jedvaj, Vedran Ćorluka, Mario Mandžukić i Luka Modrić, koji je nastupao za Zrinjski. Na 19., prvom pandemijskom Pečatu lani Osobe godine bile su dvije Sarajke i Banjolučanin: infektologinja Alemka Markotić te epidemiolozi Darija Kisić Tepavčević i Alen Šeranić. Troje liječnika postalo je heroji u borbi protiv pandemije COVID-19 u trima državama.

Smjer za BiH

A sada je red na 20. Večernjakov pečat.

U petak ćemo proglasiti pobjednike po kategorijama, kao i Osobu godine u BiH, a pripremljen je još niz iznenađenja. Sve kako bi se još jednom poslala snažna i pozitivna poruka iz Bosne i Hercegovine, a koja će u doglednom vremenu poslužiti za bolje sutra ove zemlje. Plodovi Večernjakova pečata su brojni, upravo je ova manifestacija otvorila mnoge putove ovoj zemlji i njezinim građanima, a ona svjetska javnost koja je upoznata s njom smatra je smjerom kojim bi i BiH trebala ići kao zemlja mira, tolerancije i suživota triju konstitutivnih naroda i ostalih građana ove zemlje. Večernjakov pečat, barem na jedan dan, BiH pretvara u normalnu državu, a cilj manifestacije, uz odavanje priznanja izvrsnim ljudima i njihovim djelima, jest i da ova zemlja cijelu godinu normalno funkcionira. U petak, 28. svibnja milijunski auditorij može ponovno očekivati spektakl.•

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije