Glazbene zvijezde

Teba, Divanhana, Rozga, Tomašević, Temelkov na Pečatu

VL
Autor
Željko Andrijanić
04.05.2018.
u 07:30

U ponedjeljak 14. svibnja crvenim tepihom Večernjakova pečata, jednim od najvećih na svijetu, prodefilirat će Mayca Teba, Jelena Rozga, Jelena Tomašević, David Temelkov i Divanhana, a pratit će ih Big Band orkestar pod ravnanjem Fedora Vrtačnika te zbor Pro Musica pod ravnanjem Dragana Filipovića.

Dolazak španjolske dive

Te noći u dvorani HD-a hercega Stjepana Kosače izvest će neke od najvećih domaćih i međunarodnih hitova.

Međunarodno ime, samo od sebe, španjolska je diva Mayca Teba. Rođena Andalužanka ostvarila je brojne uspjehe, od Španjolske preko Velike Britanije do SAD-a, a svjetske hitove dolazi predstaviti ovog 14. svibnja i u Mostar na manifestaciju Večernjakov pečat. Ovog puta na manifestaciji će zapjevati i dvije Jelene. Jelenu Rozgu, estradnu kraljicu, ne treba posebno predstavljati. Jedna je od najtiražnijih pjevačica u okruženju, njezini albumi dostižu zlatne naklade, a pregledi njezinih spotova na YouTubeu broje se u milijunima. Za Jelenu Tomašević, pak, govori se kako je jedan od najboljih vokala u zemljama okruženja. Žena koja se istaknula brojnim hitovima kao što su “Jutro”, “Panta rei”, “Ne dam na tebe” i mnogim drugima također će za publiku u dvorani Kosače otpjevati neki međunarodni hit i pokazati Mostaru i milijunskom auditoriju preko malih ekrana zbog čega njezin glas nazivaju čarobnim. David Temelkov makedonski je slavuj kojeg se naziva i novi Toše Proeski. Početkom ovog mjeseca Temelkov je predstavio svoju novu pjesmu “Balerina od stakla”, koja je već prvog dana osvojila slušatelje.

Tradicionalna glazba

Također, publici će se predstaviti i Divanhana, koja je tradicionalnu glazbu približila novim naraštajima.

Namjera Divanhane, koja ima brojne obožavatelje, njegovanje je i predstavljanje ne samo urbane tradicionalne glazbe Bosne i Hercegovine, nego i tradicionalne glazbe zemalja Balkana, s posebnim i pažljivim osvrtom na sevdalinku.

Glazbena imena Večernjakova pečata jamče spektakl i ovaj, 17. put.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije