Večernjakov pečat 2018.

Počela utrka za 
Osobu godine 2017.

23.04.2018.
u 07:00

U tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH se nalazi 150 nominiranih za Osobu godine. Ne tvrdimo da su ovo najbolji. Još su na tisuće onih koji zaslužuju biti na ovom popisu. Ovih 150 osoba samo je ilustracija kako u ovoj državi i izvan nje ima jako puno uspješnih ljudi. Mnogi od njih nisu bili nikada ni vijest. Njihov prostor zauzeli su oni koji “zaslužuju” medijski prostor samo zato što živimo u društvu poremećenih vrijednosti. Na našoj manifestaciji pokušavamo, bar na jedan dan, svjetla reflektora usmjeriti na one koji zaslužuju našu pozornost. I zato organiziramo Večernjakov pečat! Već sada možemo najaviti kako će 14. svibnja u Mostaru uistinu biti praznik pozitivnih vibracija.

Večernjakov pečat najveći je društveni događaj u BiH i jedna od najvažnijih manifestacija takve vrste u regiji. Postalo je stvar prestiža kojih će tisuću uzvanika uživo u Mostaru nazočiti tom događaju. “Europski Oscar”, kako ga se naziva, ističe i nagrađuje osobe te događaje koji su obilježili proteklu godinu. Poseban Ocjenjivački sud svake godine sa šireg popisa više od tisuću kandidata izabere 150 nominiranih iz svih sfera života koji se natječu u 15 kategorija za glavnu nagradu - “Osoba godine”. Uz one iz BiH, biraju se i regionalne, europske i svjetske osobe. Među 200 nagrađenih u posljednjih 17 godina, “Pečat” je iz ruku večernjakovaca uručen dvojici papa - Benediktu XVI. i Franji, kardinalu Puljiću, reisu Kavazoviću, vladiki Grigoriju, kao i Billu Clintonu, Miroslavu Lajčáku, Andreju Plenkoviću, Draganu Čoviću, Andreju Kiski, Angelini Jolie, Armandu Assanteu, Marinu Čiliću, Novaku Đokoviću, Halidu Bešliću, Enisu Bešlagiću, Marku Pipuniću, Sejdiću i Finciju... Uz dodjelu priznanja, Pečat je pokretač mnogih drugih velikih događaja. Primjerice, na pozornicu su donesena dva najveća izgubljena dokumenta BiH. Službeno ovjerene preslike Daytonskog sporazuma (Ustav BiH) i Povelje bana Kulina (rodni list), uz veliko iznenađenje javnosti, pokazane su na pozornici Pečata.

Ususret Pečatu BHRT radi dvije dvosatne emisije. Večeras od 20 sati je 90-minutno predstavljanje kandidata. Druga emisija je “Bila je to 2017.”, koja će se 13. svibnja emitirati izravno iz Mostara.

Crveni tepih, preko kojeg u dvoranu ulaze brojni predsjednici država, premijeri, ministri, predstavnici religija, kulture, sporta, estrade, također se izravno prenosi. Pečat je glazbeni spektakl. Sve točke izvode se uživo uz Simfonijski orkestar. Svjetske i domaće zvijezde, poput Tota Cutugna, Piera Mazzocchettija, Petye Ivanove, Edina Karamazova, Kemala Montena, Đanija Stipaničeva, Gibonnija, Halida Bešlića, Severine te brojnih drugih, pratile su i Zagrebačka i Sarajevska filharmonija te Dubrovački, Europski i Novosadski orkestar.

Zahvaljujući tradicionalnom partnerstvu s BHRT-om i HRT-om, ali i suradnji s drugim televizijskim i radijskim kućama u BiH, “Večernjakov pečat” svake godine prate brojni gledatelji i po tome je ovo jedan od najgledanijih društvenih događaja koji se organizira u BiH. Do sada su mu bili pokrovitelj Predsjedništvo BiH, a supokrovitelj predsjednica RH. Partner Pečata svih godina je UniCredit Bank. Zbog važnosti ove manifestacije, nazoče joj brojni diplomati iz cijeloga svijeta. Ovogodišnji, 17. Pečat, koji će se održati 14. svibnja, bit će pod motom “Europsko proljeće”.

Danas objavljujemo 150 kandidata koji će se natjecati za Osobu godine. Već sada vlada veliko zanimanje za “društveni događaj godine”.

BHRT svake godine pokazuje kako je riječ o televiziji koja svojim entuzijazmom kompenzira sve one tehničke nedostatke i sve probleme s kojima su suočeni. Na realizaciji Večernjakova pečata čestitaju joj i deset puta moćnije TV kuće. Suradnja između BHRT-a i Večernjega lista puno je više od profesionalnosti. Pečat je izrastao iz zajedničkog prijateljstva. I to je jedan od plodova Pečata. Zato i 17. Pečat.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije