Alen Šeranić

Nominacija za Pečat priznanje je onima koji daju sve od sebe

22.05.2020.
u 12:19

Biranim riječima ovih dana bh. javnost komentira Večernjakov pečat. Unatoč izvanrednoj situaciji zbog pandemije koronavirusa, Večernjakov pečat održat će se 19. put i on je od početka tisućljeća nešto nezaobilazno, ne samo u BiH nego i u puno širim okvirima.

Uozbiljio situaciju

Radi se o manifestaciji koja je na pozornicu dovodila najveće domaće, europske, ali i svjetske osobe. Tog su svjesni i govornici koji su ovih dana komentirali događaj godine u emisiji “Ususret Večernjakovu pečatu”. Jedan od gostiju bio je i Alen Šeranić, doktor medicine, epidemiolog i ministar zdravstva i socijalne zaštite u Vladi Republike Srpske. Kada se tek pojavio koronavirus u BiH, Šeranić je djelovao kao apaurin za stanovništvo i vjerojatno je svojim riječima i stavom pomogao da situacija u zemlji ni u jednom trenutku ne izmakne kontroli. Bio je prvi dužnosnik koji se obratio javnosti kada je nevidljivi neprijatelj koronavirus stigao u BiH te je ljudima čitave zemlje objasnio o čemu se radi. To je sigurno pridonijelo i statistici kada se govori o zaraženima u ovoj zemlji, a koja je među najboljima u svijetu. Šeranić kaže kako, kada je u pitanju zdravlje, sve počinje od pojedinca.

- Kada je u pitanju javno zdravstvo, ono se okreće zajednici, ali polazi od svakog pojedinca koji se nalazi u toj zajednici. Svakako da svijest i savjest tog pojedinca predstavljaju nešto što daje mogućnost i nadu da će ta zajednica i dalje živjeti, bez obzira na situaciju. U kriznim vremenima, kao što su bila ova u posljednja dva, dva i pol mjeseca, imali smo priliku svi mi kao pojedinci sudjelovati u životu zajednice te štititi sebe, ali i štititi svog bližnjega i to je ono što je velika vrijednost u samom javnom zdravstvu - ističe Šeranić.

Posebno je pohvalio zdravstvene radnike u ovoj zemlji. - Svaki zdravstveni radnik koji je bio na svom radnom mjestu kroz ovo vrijeme dao je osobnu žrtvu, koja je velika, i u pravom smislu riječi obogatio je ovaj humani poziv. Dao je svoj maksimalan doprinos da odgovori svim potrebama ljudi kada je u pitanju sam koronavirus - naglasio je Šeranić.

Potvrda da se netko trudio

Istaknuo je koliko mu znači sama nominacija za Večernjakov pečat, ali i činjenica da je ova manifestacija kroz ranije godine davala priznanja brojnim uspješnim znanstvenicima, liječnicima i ostalom medicinskom osoblju.

- Mi koji smo nositelji javnih dužnosti moramo biti najodgovorniji i činiti sve ono što je potrebno u cilju zaštite zdravlja stanovništva i pomoći svakom pojedincu, i zdravstvenom radniku i svakom našem građaninu, da kroz svoju svijest i savjest učini ono što je najbolje, a što je, opet, zbog sebe i svojih bližnjih. Bilo koje ovakvo priznanje predstavlja potvrdu da se netko trudio, da je dao svoj doprinos u nečemu, a pogotovo ako se to ostvari u kriznim vremenima kada je pritisak još i veći. Nominacija predstavlja priznanje jer je netko prepoznao osobu koja svoj dio posla obavlja s maksimalnom odgovornošću i daje cijelog sebe da taj posao odradi najbolje što zna i da pridonese široj zajednici. Ako ta zajednica prepozna taj trud, samo treba nastaviti u tom smjeru - ističe jedan od omiljenih bh. dužnosnika u doba koronakrize. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije