večernjakov pečat

Mostar, Sarajevo, Zagreb... pripremaju se za događaj godine

27.04.2018.
u 09:09

Više od tisuću sati rada biti će predstavljeno u velikom finalu manifestacije ‘Večernjakov pečat’ koje će se održati 14. svibnja u Hrvatskom domu Herceg Stjepan Kosača u Mostaru. Pečat će zabljesnuti 17. put, a euforija je stvorena već samom najavom o datumu održavanja, kao i objavom 150 nominiranih za prestižnu nagradu osoba godine u BiH.

Neki od nominiranih biti će pobjednici u kategorijama: Gospodarstvo, Politika, Religija, Sport, Kultura, Humanost Znanost... O izboru osobe godine odlučuje stručni ocjenjivački sud Večernjeg lista BiH, dok će naši cijenjeni čitatelji moći preko kupona podržati svoje favorite i predlagati kandidate Ocjenjivačkom sudu.

Večernjakov pečat se svih ovih godina trudio zadovoljiti različite ukuse i voditi računa o posebnosti BiH. Ipak, ovaj izbor se razlikuje od ostalih jer obuhvaća ljude iz gotovo svih područja života. I to ne samo javnog, već i onog koji se odvija daleko od medijske pozornosti, koji vode ‘obični’ ljudi. Zato su i oni tu, rame uz rame s poznatim filmskim i glazbenim zvijezdama ljudima iz svijeta politike, sporta, gospodarstva, znanosti...

Druga posebnost Pečata je da se prilikom odabira kandidata što je više moguće vodi računa o nacionalnoj pripadnosti i spolu kandidata kao i regionalnoj zastupljenosti. Mogli smo uraditi 10 puta različiti popis, ali jednom se moralo presjeći, napraviti kompromis i reći: “To je to!”. Ovo je prava slika BiH kakvom je vide urednici, novinari i čitatelji Večernjeg lista, te kolege novinari iz partnerskih medija. Ovi su ljudi obilježili godinu i zaslužili su da se njihova humanost, uspjeh, pothvat i rezultati istaknu i vrednuju na ovakav način.

- Izuzetna mi je čast biti jedan od nominiranih za tako eminentnu nagradu kao što je Večernjakov pečat. Samo je dovoljno da vidim svoje ime među ostalim kandidatima pa da osjetim sreću i ponos. Ovim putem se zahvaljujem - stoji u jednoj od poruka nominiranih koja je upravo jučer stigla na adresu Večernjakovog pečata. Za pisanje vlastite biografije sama nominacija za osobu godine je nešto veliko, osobito kada se zna koliko je rada i truda uloženo u pronalazak osoba, istraživanje njihovog rada i svega ostalog važnog za nominaciju. Pripreme za ovaj veličanstveni međunarodni društveni događaj odvijaju se po cijeloj regiji. U Mostaru, Sarajevu, Zagrebu... se vrše pripreme oko televizijskog prijenosa, piše se scenarij, smišljaju se novosti oko pozornice, crvenog tepiha... finaliziraju se završni dogovori oko protokola, pozivnica i dočeka visokih izaslanstava u Mostar, koji će zbog ove manifestacije biti u žiži javnosti. Ništa se ne prepušta slučaju kada je događaj godine u pitanju.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije