22. svibnja

HTV će uzimati signal od BHRT-a i izravno prenositi Večernjakov pečat

20.04.2019.
u 10:00

Signal BHRT-a s manifestacije Večernjakov pečat preuzimat će još šest televizija u izravnom programu, a među njima i HRT, potvrđeno je na BHRT-u.

Ovih dana u povodu toga vodstvo Hrvatske radiotelevizije (HRT) sastalo se s glavnim direktorom Večernjakova pečata Jozom Pavkovićem.

Uime HRT-a sastanku su nazočili glavni ravnatelj Kazimir Bačić, glavni urednik četiriju programa HTV-a i međunarodnog televizijskog programskog kanala Bruno Kovačević i ravnatelj programa HRT-a Renato Kunić.

Prijenos emisija

Zaključeno je kako Večernjakov pečat promovira pozitivne stvari ne samo u bosanskohercegovačkom društvu nego i u puno širim dimenzijama i kako je važno televizijski ga podržavati jer se radi o spektaklu i jedinstvenom izboru ovakve vrste u Europi. Također, dogovoren je i prijenos emisija vezanih za Večernjakov pečat na kojima će se gledatelji moći upoznati s kandidatima za Osobu godine, njih 150 iz svih sfera društva. Uz to, publika pred malim ekranima moći će se upoznati s pobjednicima ove manifestacije, od onog 1. do prošlogodišnjeg, 17., što će biti najbolja uvertira u finale manifestacije koje će se odigrati 22. svibnja u dvorani hercega Stjepana Kosače u Mostaru od 20.30 sati, kada će biti izabrane najbolje osobe u kategorijama i ona završna - Osoba godine, i to 18. put. Tijekom svih ovih godina Večernjakov pečat istaknuo se kao istinski promotor pozitivnih vrijednosti u ovoj zemlji. Nagrade su dobivali humanitarci, heroji, kulturni i glazbeni djelatnici, vjerski dužnosnici, znanstvenici, gospodarstvenici, političari, kao i ugledne osobe koje nisu iz BiH, ali su dale svoj doprinos njezinoj izgradnji. Večernjakov pečat u svojim vitrinama drže pape Franjo i Benedikt XVI., Bill Clinton, Angelina Jolie, Toto Cutugno, Miroslav Lajčak, Johanes Hahn, Kolinda Grabar-Kitarović, Andrej Plenković i mnogi drugi poznati. S obzirom na televizije koje ga prenose i desetke radijskih postaja, auditorij koji prati Večernjakov pečat kako u BiH tako i u svijetu je višemilijunski.

Nagradna igra

Što se tiče nominiranih za ovogodišnji Pečat, imena njih 150 već su “pod ključem” i uskoro će biti predočena javnosti koja će imati priliku dati svoje mišljenje te tako pomoći Ocjenjivačkom sudu Večernjakova pečata da izabere najbolje osobe u kategorijama, kao i Osobu godine, koje će se 22. svibnja obratiti iz dvorane Kosače. Isto tako, prijedlozi će biti prilika za sudjelovanje u nagradnoj igri kojom Večernjakov pečat svake godine nagrađuje one najsretnije. Također, glazbena pozornica Večernjakova pečata nije ništa manje impresivna, a na njoj su nastupile neke od najvećih europskih i svjetskih zvijezda, pobjednici festivala, čak i pobjednik Eurosonga ili oni koji su bili u vrhu. Isti glamur očekuje se i ove godine na najvećem crvenom tepihu. Odbrojavanje do događaja godine već je počelo, a pripreme Organizacijskog odbora za samo finale u punom su jeku.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije