večernjakov pečat

Glazba i ples bit će sjajan uvod u finale događaja godine

20.05.2019.
u 11:23

Odbrojavamo posljednje dane do 18. izdanja Večernjakova pečata! Ove srijede, 22. svibnja u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru održat će se 18. Večernjakov pečat, izbor Osobe godine u BiH, a izravno će ga prenositi BHRT i HRT.

U bh. i internetskim izdanjima Večernjak je svakoga dana objavljivao svih 150 kandidata koji se natječu za Osobu godine, ali i za pobjedu u 15 kategorija.

Na širem popisu bilo je čak 1200 kandidata, stoga je ovaj popis od 150 osoba pravo malo remek-djelo. Bosna i Hercegovina ima jednu od najjačih dijaspora na svijetu, koju čine ljudi izuzetnih biografija, stoga je Večernjakov pečat zanimljiv, praktički, na svim kontinentima. “Europski Oscar”, kako ga javnost naziva, ističe i nagrađuje osobe, kao i događaje, koje su svojim djelovanjem obilježile godinu prije ili u kontinuitetu rade uspješne stvari.

I ove godine od Večernjakova pečata milijunski auditorij puno očekuje.

Već je poznato kako će i ove godine na manifestaciji nastupiti glazbena krema. Najpopularniji pjevač s ovih prostora legendarni Zdravko Čolić nastupit će na manifestaciji, tu je i neprikosnoveni kralj dijaspore Mate Bulić, ali i Ilma Karahmet, pobjednica showa “Zvijezde”.

Međutim, puno prije showa “Zvijezde” prepoznao ju je Večernjakov pečat, koji ju je još 2014. proglasio zvijezdom godine. Svoj premijerni nastup na Večernjakovu pečatu imat će i Mia Dimšić, apsolutna pobjednica na Porinu prošle godine.

Svi nastupi bit će uživo uz Europski orkestar iz Novog Sada. Svjetske i domaće zvijezde pratile su dosad Zagrebačka i Sarajevska filharmonija te orkestri: mostarski, dubrovački, europski i novosadski, zbor Pro Musica... Tijekom godina Večernjakov pečat uveličale su glazbene zvijezde poput Tota Cutugna, Piera Mazzocchettija, Petyje Ivanove, Petra Graše, Jelene Tomašević, Harija Mata Harija, Željka Bebeka, Jelene Tomašević, Jelene Rozge, Doris Dragović, Gibonnija, Vlade Kalembera, Halida Bešlića, Gorana Karana, Jacquesa Houdeka, Mayce Tebe i brojne druge zvijeze iz BiH, regije i svijeta.

Sve ovo sjajna je pozivnica da 22. svibnja budete uz male ekrane BHRT-a i HRT-a, ali i još pet televizija koje će preuzimati televizijski signal i emitirati 18. izdanje Večernjakova pečata.

Program na jednom od najvećih crvenih tepiha u Europi počet će već od 20 sati, a još prije Večernjakove mažoretkinje, koje čine djevojke iz Mostara, Širokog Brijega, Tomislavgrada, Kiseljaka i Gruda, uvest će nas u slavljeničko ozračje svojim plesom od zgrade Večernjaka do Kosače, a pratit će ih Vojni orkestar Oružanih snaga.

Sve ovo sjajan je poziv da ove srijede budete ili u Mostaru ili uz male ekrane i uživate u spektakularnom Večernjakovu pečatu.

Među 200 nagrađenih u proteklih 18 godina Pečat je uručen političarima Billu Clintonu, Andreju Kiski, Miroslavu Lajčáku, Andreju Plenkoviću, Kolindi Grabar-Kitarović, Josipu Leki, Milanu Bandiću, Francu Frattiniju, Sejdiću i Finciju, Đorđu Ivanovu...; hollywoodskim i regionalnim zvijezdama Angelini Jolie, Armandu Assanteu, oskarovcu Danisu Tanoviću, Enisu Bešlagiću, Ivi Gregureviću, Mustafi Nadareviću, Orneli Vištici...; vjerskim poglavarima, dvojici papa Benediktu XVI. i Franji; ponajboljim svjetskim sportašima Marinu Čiliću, Edinu Džeki, Ivanu Ljubičiću...; gospodarstvenicima Marku Pipuniću, Mirku Grbešiću, Emilu Tedeschiju...; a tko će Večernjakov kipić ove godine ponijeti kući, vidjet ćemo u srijedu.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije